Hartelijke kebabdag en boerenkooldag

Het is vandaag een bijzondere dag!! Het is vandaag naast kebabdag ook nog eens boerenkooldag!! 

Kebabdag hebben we te danken aan Kadir Nurman zo lezen we op Wikipedia"Nurman werd in Anatolië geboren en groeide op in Istanboel. Hij kwam in 1960 op 26-jarige leeftijd als gastarbeider naar Stuttgart in Duitsland. In 1966 verhuisde Nurman naar West-Berlijn, waar hij als monteur van drukpersen werkte. In 1972 begon hij een eettentje op het station Berlin Zoologischer Garten en zou hij zijn eerste Döner verkocht hebben. De Döner bestond toen slechts uit Turks brood gevuld met gehakt van kalf of lam, uien en sla. Nurman verkocht naar eigen zeggen de Döner verpakt in brood als reactie op de veranderende eetgewoonten in de Duitse steden, waarbij fastfood populair werd." Nurman overleed op 24 oktober 2013 en ter ere van deze culinaire voorloper vieren we vandaag kebabdag!!

Maar we zijn er dus nog niet want het is ook boerenkooldag, de dag die onder andere door Albert Heijn in het leven werd geroepen. Volgens de site boerenkooldag.nl vier je deze dag onder andere door een boerenkooltrui aan te trekken, boerenkool te eten en uiteraard je boerenkoolmoment te delen via social media.

De redactie van het De Gelderlander Magazine ontdekte hoe je deze dag helemaal speciaal kan maken, namelijk door boerenkool met kebab (nouja ze hebben het ineens over shoarma) te maken. In de Allerhande vonden ze een paar toepasselijke recepten zo als deze boerenkoollasagne en deze originele hap.

Ook de Jumbo gooit shoarma door de boerenkool, maar wij adviseren gewoon kebab te gebruiken. Smakelijk eten!