Engels spreken in Engeland? Is dat nodig dan?

Dat de vroeger zo hooggeachte en bewonderde BBC meer en meer aan het afglijden is tot een doorgeefluik van onzin, uitgespuwd door gevoelige sneeuwvlokjes en personen wier eerste woordje 'racisme' was, mag geen nieuws meer heten. Dit althans voor de 'woke' en 'redpilled' personen onder ons.

Hier een filmpje van de YouTuber 'Undoomed', een sarcastische en cynische Amerikaan, die een 'dame' (ik zet dit woord voor de zekerheid maar even tussen haakjes want haar gedrag rechtvaardigt deze benaming nauwelijks) aan het woord laat in een nauwelijks verstaanbaar brabbeltaaltje. Zij betoogt hierin dat de bewoners van 'The Albion' een dood taaltje zouden bezigen en dat zij zich maar zich verder ook maar even dienen aan te passen aan de vele 'hooggeleerde' 'nieuwe Britten' die er binnenstromen. In een Teletubby-achtig taaltje poogt zij het punt aan de man te brengen dat het eigenlijk maar slecht is dat er van nieuwelingen verwacht wordt dat zij de taal van het land waarheen zij geëmigreerd zijn spreken. Nauwelijks verholen komt haar punt erop neer dat het eigenlijk niets uit zou mogen maken wat voor taal gebezigd wordt en al degenen die het daar niet mee eens zijn zijn eigenlijk gewoon ....

Punt voor punt weet 'Undoomed' haar gelukkig, met zijn droogkloterige commentaar (en korte filmpjes), stevig weerwoord te geven!