I, Pastafari

'If it's looks like a religion, it must be recognized as such'. I, Pastafari vertelt het verhaal van een paar dappere Pastafarians, die de boodschap van het Vliegende Spaghettimonster,  evangeliserend tegen intolerante sceptici, evangeliseren voor de vrijheid om toegang te krijgen tot religieuze privileges in de wet die aan andere 'echte' religies is verleend. De documentaire, waarvan hieronder de trailer is te zien, moet in de loop van 2019 uitkomen. 

De film begint in januari 2016, toen Nederland De kerk van het Vliegend Spaghettimonster officiële erkent als "religie". Met deze erkenning begonnen Mienke, Sam, Mathé, Dirk Jan en andere leden van de kerk hun kruistocht om toegang te krijgen tot dezelfde rechten. De Nederlandse wet biedt andere erkende godsdiensten verschillende uitzonderingen, te beginnen met het recht om religieuze hoofddeksels te dragen op hun rijbewijsfoto's.

In een tijd van flat-earthers, anti-vaxxers, nep nieuws en alternatieve feiten, kunnen de Pastafarians de redders van de wereld zijn waarop gewacht werd.  R'Amen.


“Feed a man pasta and you have fed him for a day, teach a man to cook pasta, and you will amaze his wife.”

ProvHerbs 3:9