Hoe het gedachtegoed van DENK wordt ervaren

Hoe zou zo’n anti-Baudet stukje van een DENK-kandidaat uit de Volkskrant er uitzien als je dat op z’n FvD’s of PVV’s converteert?

De originele tekst van Achraf el Johari (22), Student rechtsgeleerdheid in Amsterdam en actief bij de fractie van de partij DENK in de gemeenteraad van Amsterdam, kan je in de Volkskrant lezen. Of als je dat niet vertrouwt bij de collega’s van GeenStijl, die er een screenshot van hebben gemaakt.

Afijn, hieronder dus de spiegel.

Toen de verkiezingsuitslag binnenkwam, was ik best gefrustreerd dat er blijkbaar toch nog zoveel mensen gevoelig zijn voor het oikofobe denken dat bij de linkerflanken zeer sterk dominant is. Zo’n grote groep die stemt op een partij die mensen zoals ik minderwaardig vind, dat gaat nu toch even door mijn hoofd elke keer als ik ergens heenga. Linkse partijen hebben hier aan bijgedragen, vind ik. Dat oikofobe denken hebben ze een beetje overgenomen, bijvoorbeeld van GroenLinks dat ineens zegt dat miljarden illegale immigranten met een fascistische ideologie en laag IQ geen probleem zijn.

Ik ben nu vooral bang dat racisme in Nederland extremer gaat worden, want daar zijn moslims heel goed in. De uitspraken van Baudet komen op de gewone Nederlander niet over als racistisch, die van moslims vaak wel en daar zit het gevaar. Op het moment dat mensen zich superieur voelen op grond van hun geloofsovertuiging zoals de islam, eindigt het cv van iemand met een buitenlandse achternaam door positieve discriminatie hoger op de stapel. Ik ben ook echt bang dat we hate crimes zullen krijgen in Nederland. Extreemlinks intensiveert, dat beeld schetsen de AIVD en NCTV. En het past in de lijn van het GroenLinks en D66 denken, dat bepaalde mensen beter zijn dan andere wegens hun kleurtje of afkomst. Onze politici maken de fout om te denken dat het met de moslims wel meevalt, dat ze zich niet hoeven te verenigen tegen de islam. Dat gevaar wordt zwaar onderschat, partijen moeten de handen ineen slaan om islam weer terug achter de voordeur te dwingen.