Hartelijke Darwin Dag

Vandaag zou de bedenker van de evolutieleer, Charles Darwin, 210 jaar oud zijn geworden. Dat mag natuurlijk niet onbesproken blijven, daarom is het tijd om wat Darwin Award-juweeltjes te laten zien.

Voor diegene die niet weten wat de Darwin Award is, citeren we Wikipedia: "De Darwin Award (vertaald: de "Darwinonderscheiding") is een cynische "eer" die wordt gegeven aan mensen die "bijdragen" aan de menselijke evolutie door zichzelf op een spectaculair domme manier te laten verongelukken en dus de mogelijkheid om zichzelf voort te planten verliezen. De prijs is genoemd naar Charles Darwin, de bedenker van de evolutietheorie. Er is geen geldprijs aan verbonden, alleen postume erkenning of eervolle vermelding. De gedachte erachter is dat de persoon zo dom is dat hij een levend bewijs is van evolutie in uitvoering. Zijn of haar (ondermaatse) genen worden door de persoon zelf dus uit de genenpoel verwijderd."

Omdat we het wel een beetje gezellig willen houden volgen hieronder een paar filmpjes van mensen die wel hun best deden, maar het gelukkig overleefden: