David Gilmour klinkt weer top in nieuwe clips

Zo'n 45 jaar na het legendarische optreden van Pink Floyd in Pompeii keerde David Gilmour in juli 2016 terug naar het Romeinse amfitheater om daar een tweetal concerten te verzorgen in het kader van zijn Rattle That Lock-toernee. Vanaf de plaats waar gladiatoren elkaar ooit op leven en dood bevochten konden nu in totaal zo'n 2600 gelukkigen genieten van een audiovisuele ervaring zoals je die niet al te vaak te zien zult krijgen. Gelukkig werden er van de concerten opnames gemaakt die eind september zullen worden uitgebracht op cd, vinyl, dvd en blu-ray.

Voor degenen die net als ons niet kunnen wachten tot David Gilmour Live At Pompeii in de schappen ligt heeft de muzikant alvast een aantal voorproefjes online gezet, die je hieronder kunt bekijken. De opnames van het 148 minuten durende concert zijn gemaakt door regisseur Gavin Elder, die in 2006 ook de clips maakte voor Gilmour's liedjes 'Smile' en 'On An Island'. Op de dvd en blu-ray van het concert treffen we als bonus de zeven minuten durende documentaire Pompeii Then And Now aan van Elder.

 

 

Diehard David Gilmour-fans gaan uiteraard voor de Deluxe blu-ray box, waarin we de 2cd, een blu-ray met het concert en nog een extra schijf met zo'n 207 minuten aan exclusief bonusmateriaal tegenkomen, met daarop een elftal live opnames, een vijftal documentaires en een aantal andere verzamelobjecten. Voor vinylfanaten is er daarnaast ook nog een fraaie box met daarin vier lp's en een 24 pagina's dik boekwerk. David Gilmour Live At Pompeii zal op 29 september bij de betere platenwinkels te vinden zijn. Je hebt dus nog even tijd om te sparen voor deze prijzige edoch zeer fijne release.

 

Oh ja. Op 13 september zal David Gilmour Live At Pompeii ook bij een selectief aantal Nederlandse bioscopen eenmalig vertoond worden. Check de website van je lokale website om te zien of hij daar ook te zien zal zijn.