Walking Dead-shirt is racisme!

The Walking Dead is een van de populairste series van dit moment, maar dat is voor SJW's (Social Justice Warriors, ook wel beroepsslachtoffers geheten) natuurlijk alleen maar meer reden om iets racistisch te zien in een t-shirt dat verwijst naar een van de meest schokkende en spraakmakende televisiescénes van de afgelopen twintig jaar.

Zonder te spoileren valt te stellen dat de afbeelding van een met prikkeldraad omwikkelde honkbalknuppel met daarbij de tekst 'eeny meeny miny moe' helemaal niets met ras of racisme te maken heeft, maar na enorme getriggerde huilbuien, gepaardgaande met het standaard driftig gestampvoet besloot winkelketen Primark de shirts direct uit de handel te halen en excuses te maken voor de beledigende en racistische shirtjes.

In de show wordt deze zin overigens gevolgd door 'catch a tiger by its toe', mocht daarover nog misverstand ontstaan.

Gruwelijk voorbeeld van racisme
Gruwelijk voorbeeld van racisme

Volgens de BBC zou Ian Lucraft geklaagd hebben over het product. Later vertelde de - overigens blanke - Lucraft dat hij en zijn vrouw diep geschokt waren toen zij het shirt zagen. Hij noemde het 'fantastically offensive' en stelde dat mensen die dat shirt kochten waarschijnlijk niet op de hoogte waren van de onderliggende 'sublimina message'.

"Deze afbeelding verwijst direct naar het aanvallen van zwarten in Amerika en is een directe bedreiging met een racistische aanval. Als ik zwart was en iemand tegen zou komen met dat shirt wist ik precies waar ik stond."

Andy Warski en zijn broer hebben er natuurlijk ook weer een mening over: