De top 40 van 20 juni 1970

Een nieuw item op het weblog, de historische Top 40. Elke vrijdagmiddag kun je hier de hoogtepunten van een oude Top 40 terugzien.

We beginnen deze week met de top 40 van 20 juni 1970.

Uiteraard beginnen we met de Alarmschijf, de nummer 1 van de tipparade en een grote kanshebber om volgende week in de top 40 binnen te komen. Deze week is dat Crabby Appleton, een groep uit Los Angeles met hun eerste nummer 'Go Back', wat best wel eens een grote hit zou kunnen worden.


Op nummer 37 vinden we de eerste nieuwe binnenkomer, Trio 67 met het diepzinnige 'Annemarie'

Op 36 gelijk weer een nieuwe binnenkomer. 'Do the funky Chicken' van Rufus Thomas.

We slaan 2 nummers over en komen dan terecht op nummer 33, 'Teach your Children' van Crosby, Stills, Nash en Young.

Het is al 4 jaar geleden dat hij voor het laatst in de top 40 stond met zijn hits 'If I we're a rich man' en 'Mexican Whistler' maar Roger Whittaker is weer helemaal terug. Hij komt op 26 nieuw binnen met zijn nieuwe hit 'I don't believe in if anymore'.


De hoogste nieuwe binnenkomer, oftewel de 'klapper van de week', is deze week Mungo Jerry. De naam klinkt alsof het een persoon is, maar het is een groep met als zanger Ray Dorset. Ze komen nieuw binnen op 22 met hun hit 'In the Summertime'.

En dan zijn we alweer aangekomen bij de top 3 van deze top 40. Als eerste de hitmachine Creedence Clearwater Revival. Ze staan stationair op 3 voor de zesde week met 'Up around the bend'.

De Nederlandse groep Shocking Blue geeft liefdesadvies met hun hit 'Never marry a railroad man'. Ze staan er nu 3 weken mee in de top 40 en staan net zoals vorige week op nummer 2.

Het wordt saai, maar de nummer 1 van deze week was vorige week ook nummer 1. Moody Blues scoren met "Question". Het is een oude alarmschijf en ze staan nu 4 weken in de top 40.

Dit was 'm dan weer, de top 40 van deze week (in 1970). Mocht je alles nog eens rustig na willen lezen, haal dan het gedrukt exemplaar, hij ligt op je te wachten bij je platenhandelaar. Tot volgende week!