Hollywood Whitewashing met John Oliver

Volgende week zijn de oscaruitreikingen weer en de controversie in aan jonguh! Waarom? Omdat alle genomineerden blank zijn. In Last Week tonight is nu een reuzegrappig filmpje gemaakt over hoe men in Hollywood mensen van een bepaalde etniciteit vooral laten spelen door blanken.

Natuurlijk is het filmpje niet geheel kloppend - er zijn namelijk ook veel films waarin Afrikaanse, Indiaanse, Chinese, Japanse e.d. mensen een belangrijke rol vervullen (maar dat maakte een minder leuk filmpje) - en waar het wél kloppend is gaat het vaak om zeer oude voorbeelden of kun je je afvragen hoeveel Hollywood-acteurs daadwerkelijk Perzisch zijn en over voldoende kwaliteiten beschikken. Verder kun je je afvragen of er sowieso naar ethniciteit gekeken moet worden of dat men gewoon de beste acteur voor de rol zou moeten nemen. Hoe dan ook; grappig gedaan is het dan weer wel.

Gelukkig is er inmiddels een trend aan het ontstaan waarbij traditioneel blanke personages gespeeld worden door minderheden. Komt dus helemaal goed.