special
30 Jaar Kyuss
preview
Path of Exile - Xbox One
preview
Citadel: Forged With Fire
review
Into The Grave festival wederom zeer geslaagd
review
Namco Museum (Nintendo Switch)
review
Blu-ray: Resident Evil: The Final Chapter
FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Slayer covert Led Zeppelin en ZZ Top

Goed nieuws voor mensen die nog niet kunnen, willen en/of mogen slapen en die geen bezwaar hebben tegen een fijn stukje harde muziek. Op 20 juli gaf de legendarische band Slayer een spetterend concert in Raleigh, de hoofdstad van de Amerikaanse staat North Carolina.

Voorafgaande aan dat optreden werd er tijdens een soundcheck even fijn gejamd door de mannen van Slayer, waarvan de onderstaande beelden werden gemaakt, waarbij we de mannen dik 18 minuten kunnen horen losgaan op nummers van onder meer Led Zeppelin en ZZ Top.

Sabaton maakt clip voor klassieker 'Primo Victoria'

Als er één band is die als een woeste tank door het death metal-landschap trekt dan is het wel de Zweedse band Sabaton. Het is dan ook niet echt verrassend te noemen dat de groep, die in 2015 nog de hoofdact was op het Into The Grave festival, sinds kort samenwerkt met de mensen achter de MMO game World Of Tanks om zo het gloednieuwe genre tank metal te promoten met een brute videoclip.

Uw wekelijkse dosis stupiditeit

Elke week laat Sargon of Akkad de stupiditeit van verschillende groepen zien. Deze week, onder andere, de rechtse mars en het geweld in Charlottesville, de burgermeester aldaar wil nu alle confederate standbeelden verwijderen als reactie op het protest tegen het verwijderen van het standbeeld van confederate icoon Robert E. Lee, AntiFa kwam natuurlijk ook even de beest uithangen en de handhavers van de openbare orde keken (wederom) toe, Trump zegt zinnige dingen over de rellen, wat weer leidt tot linkse overreacties online en 'everyday feminist' vraagt zich af of blanken zich zouden moeten verwijderen uit ruimtes voor gekleurden.

Deze lifehack zorgt ervoor dat je altijd een koele hotelkamer hebt

Mariska Dekker uit Nijkerk heeft dé lifehack van deze zomervakantie gevonden: een bonuskaart van de Albert Heijn in de pasjeshouder van je hotelkamer steken. Hierdoor blijft de stroom op de kamer aan, ook als je weg bent. Wanneer Mariska terug op haar kamer kwam, werd ze elke dag verwelkomd door een koele oase en kon ze genieten van een heerlijk koud drankje. 

BBC-presentator is komkommertijd helemaal zat

Komkommertijd is niet voor iedereen even leuk, zoals bijvoorbeeld voor deze nieuwslezer van de BBC. Een komkommertijdbericht over surfende honden is niet bepaald waarvoor deze man bij het nieuws ging werken. Zuchtend en steunend werkt hij met duidelijke tegenzin het bericht af:

Uw wekelijkse dosis stupiditeit

Elke week laat Sargon of Akkad de stupiditeit van verschillende groepen zien. Deze week (na een weekje afwezigheid), onder andere, digitale 'blackface' is problematisch, alle blanken zijn racistisch aldus Cambridge University's 'Head of Equality', de Britse genen zijn nagenoeg onveranderd sinds de ijstijd, Bondi (Australië) denkt dat de lokale moslims een nieuwe synagoge automatisch gaan aanvallen, zelfmoord onder oudere tienermeisjes heeft een 40-jarige piek bereikt in 2015 (maar we negeren de jongens die ongeveer drie keer zo vaak zelfmoord plegen) en Owen Jones vindt dat kritiek op de Venezuaalse socialisme allemaal rechtse fabels zijn.

Voel Je Oud Vrijdag: 25 jaar 'Would I Lie To You'

Op 4 augustus 1992 werd de klassieker 'Would I Lie To You' gereleased: vandaag exact een kwart eeuw geleden.

Een mooie gelegenheid om het nummer nog eens te luisteren én jezelf teringoud te voelen. Van het one hit wonder-duo timmert Eddie (de blanke van de twee) nog altijd aan de weg als muzikant. Charles is echter helaas in april 2001 overleden aan kanker. Hij werd 37. 

Zo gingen we in 1966 met de auto op vakantie

Voor velen is het nu vakantietijd en dus een mooie aanleiding voor Rijkswaterstaat om in de oude doos te duiken. Vandaag deelden ze via Twitter een leuk filmpje uit het archief van Beeld en Geluid over hoe we in 1966 met de auto in eigen land op vakantie gingen.

Nationalisten zien boerka's in lege busstoelen

De Noorse grapjas Johan Slåttavik postte onlangs een foto van de binnenkant van een bus op de Facebookgroep Fedrelandet viktigst (Vaderland eerst). Hij zette er slechts het volgende onderschrift bij: "Wat denken mensen hiervan?"

De reacties liepen uiteen van "beangstigend" en "tragisch" tot de opmerking dat de afgebeelde passagiers "wapens en bommen" zouden kunnen verstoppen, aldus The Local en Digg. "Ik dacht dat dit pas in 2050 zou gebeuren maar het is nu al!", reageerde er een. Een ander groepslid schreef dat het enge tijden zijn.

Er waren alleen geen passagiers, want de bus was leeg. De vaderlandslievende Noren bleken enge boerka's in de lege stoelen te hebben ontwaard. Waar je bang voor bent dat zie je, zo blijkt maar weer.

Volgens een Noors antiracismecentrum tonen de reactie aan hoe snel mensen bevestiging voor hun eigen angsten en waanbeelden kunnen zien.


Als je Noors kent: Facebookgebruiker Sindre Beyer heeft wat screenshots

Bizarre vangbal in MLB

Austin Jackson heeft voor de vangbal van het jaar gezorgd in de Major League in het duel Cleveland Indians - Boston Red Sox. De dertigjarige Texaan wist dinsdagavond in de vijfde inning op spectaculaire wijze een homerun van Hanley Ramirez te voorkomen. 

Een mooie vangbal. Jackson ging zelf over de boarding, maar wist de homerun wel te voorkomen. Door deze actie bleef het op dat moment 7-5 voor de Indians, maar de Red Sox trokken in de resterende innings alsnog de wedstrijd naar zich toe. Het werd 10-12. 

Mooie vangbal. (Bron: YouTube)

Journalist krijgt tijdens live uitzending klap op zijn kaak

Op de Russische televisie kreeg een reporter een klap van een dronken voorbijganger.

De oplettenden onder ons hadden onderstaande man met zijn borsthaar in de vorm van een bikini-topje allang gezien natuurlijk.

Borsthaar dude

Wat als..? IsraŽl valt Libanon binnen

In de 'Wat als..?'-categorie blogt FOK! over mogelijke en/of onmogelijke gebeurtenissen die pas in de (nabije) toekomst zouden kunnen plaatshebben. Dit is een item uit die categorie, en we kijken deze keer hoe een nieuwsbericht over een aanval van Israël op Libanon eruit zou kunnen zien.

Het kon bijna niet meer uitblijven, diplomatieke middelen zijn kansloos gebleken en na actie volgde reactie; nadat Hezbollah vanuit het zuiden van Libanon Israël met raketten had bestookt was de maat vol. Israël is een militaire campagne begonnen in zijn buurland.

Hezbollah was uitstekend voorbereid. Ondanks de inzet van het nodige wapengeweld lijkt het voornaamste doel een media-oorlog tegen Israël te zijn, gretig gefaciliteerd door Iran, dat de vernietiging van de Joodse staat tot doel heeft. Om er zeker van te zijn dat Israël wel een reactie moest geven, stelde Hezbollah iets van 120.000 raketten op in Zuid-Libanon. Met 100.000 korte- en 20.000 langeafstandsraketten op zich gericht, was het vrijwel onmogelijk voor de Israëliërs om de vingers in de oren te stoppen en te doen of er niets aan de hand was.

Toen enkele weken geleden de eerste raketten daadwerkelijk werden afgeschoten, had de regering geen enkele keuze meer dan de burgers in het noorden van het land te beschermen.

De campagne van Hezbollah is gesponsord door Hassan Nasrallah, de Iraanse Dagobert Duck van Hezbollah, die zijn geld verdient met de Zuid-Amerikaanse drugshandel. Jaarlijks levert hij de terreurbeweging 100 miljoen dollar om speelgoed te kopen. Gevaarlijk speelgoed welteverstaan. In Zuid-Libanon staan 145.000 strijders klaar voor een nieuw hoofdstuk in voortdurende jihad tegen de joden. Dit gebeurt allemaal met gekochte steun van de plaatselijke, Sjiitische bevolking.

Levend schild
In ruil voor financiële steun staan Libanese burgers namelijk toe dat er raketten en ander wapentuig in de bijkeuken gestald worden. Een tactiek die Hezbollah van Hamas afgekeken heeft: het gebruik van burgers als levend schild bemoeilijkt het bevechten van de beweging. Een conventionele aanval zou veel burgerslachtoffers kosten, waardoor de publieke opinie zich - opnieuw - weer volledig tegen Israël zou keren.

Om dit effect enigszins te verminderen, dan wel er voor te zorgen dat mensen hun heil ergens anders zouden zoeken, heeft Israël op verschillende manier de inval gecommuniceerd met de Libanezen: er werden flyers vanuit vliegtuigen gedropt en men gebruikte diverse media als aankondiging. Niet dat het veel mocht baten; veel mensen bleven onder druk van Hezbollah in hun woning.

Tot nu toe blijft de hoeveelheid slachtoffers beperkt tot enkele honderden, maar de verwachting is dat Hezbollah het voorlopig niet op een rennen gaat zetten. De bedoeling lijkt om het conflict zo hevig mogelijk te laten escaleren, zodat niet alleen de volledige islamitische wereld zich tegen het piepkleine landje zal keren. Iets dat nog wel eens heel goed zou kunnen werken.

Israël bestookt doelen in Syrië (Foto: ANP)

Bring The Noise: Chuck D. is jarig

De Amerikaan Carlton Douglas Ridenhour zal vandaag even flink adem moeten halen. De rapper, die bij het grote publiek veel bekender is onder de artiestennaam Chuck D., mag vandaag namelijk 57 kaarsjes uitblazen op zijn verjaardagstaart.

Chuck D.
Nog vele jaren erbij Chuck D.

Voor ons uiteraard ook weer een mooie gelegenheid om weer eens een aantal fijne clips van zijn beste werk te posten.

Fun met Funda #66 Je eigen smidse

In Den Bosch, in de Sint Jorisstraat, vinden we een monumentaal pand uit het jaar 1600. Het gaat om de laatste smederij van de stad. Te koop voor 543.000 euro. Mocht je interesse hebben, houd dan wel in je achterhoofd dat er géén verwarming aanwezig is en dat al het leidingwerk (zowel gas als water en elektra) vervangen moeten worden. 

Sint Jorisweg - Den Bosch (Foto: Funda)
Sint Jorisweg - Den Bosch (Foto: Funda)

Hoeveel kamelen ben jij waard?

In sommige landen kun je je vriend of vriendin inruilen voor kamelen. Maar ja, hoe weet je nu op hoeveel kamelen je recht hebt als je je partner wil inruilen. Deze omrekentool kan je daarbij van dienst zijn. Vul gewoon even de gevraagde specificaties in en je weet meteen wat je minimaal voor je partner kunt vragen. Je kunt hem natuurlijk ook voor jezelf invullen, zoals ik deed. Ik zou 58 kamelen waard zijn. Hoeveel ben jij er waard?  

Je vindt de tool hier. Laat je even weten hoeveel kamelen jij waard bent? 

Hoeveel kamelen ben jij waard?
Hoeveel kamelen ben jij waard?

Bierbank voor reservespelers Viktoria Plzen

Een simpele dug-out is ook zo saai moeten ze in Plzen hebben gedacht, dus bedacht de plaatselijke bierbrouwer daar wat op. Het resultaat mag er wezen, de reservespelers van voetbalclub Viktoria Plzen kunnen voortaan plaatsnemen in een enorm bierblik:

'Vrouwen zijn gek op komkommers'

Dekamarkt zocht uit welke producten het meest onine worden besteld. Op de derde plaats staan bananen, op de tweede plaats komt zuivel, en op de eerste plaats staat de komkommer. Nieuwsgierig als ik ben, vroeg ik meteen welke groep er het meest online bestelt. Het antwoord: 75% van de online bestellingen wordt gedaan door vrouwen. Nu vraag ik me dus af hoe de vrouwen de bestelde komkommers gebruiken. 

Geile prammen

Mevrouw qltel, zoon qltel en ik waren op vakantie in een afgelegen oord in Tsjechië. En aangezien de avonden lang zijn, maakte ik regelmatig een avondwandelingetje.

Bij een van deze wandelingen kwam ik langs een hotel, waar op het terras iemand zat die ik meende te herkennen als mede-redactielid van de FP. En in de paraplubak bij de voordeur van het hotel stond een fikse paarsgepunte lans. Op de voordeur van het hotel stond "Hotel Horni Pramen".

En laten we eerlijk zijn, als gezonde man in de kracht van zijn leven heb je geen Google Translate nodig om in een fractie van een seconde te begrijpen dat dat wel Tsjechisch moet zijn voor "Geile prammen". Ik zei tegen mevrouw qltel dat we volgend jaar dat hotel moeten boeken, maar ze begreep de hint niet en zei dat we volgend jaar maar eens in een andere hoek van Europa gingen boeken.

Maar dat bracht me wel tot de volgende vraag. Zijn jullie al hotels tegengekomen met buitenlandse dubbelzinnige namen?

Geile prammen
Geile prammen

Misschien ook interessant?
special
Kodaline: 'Elk liedje is een verhaal'
review
Blu-ray: Rings
special
FOK!motor: de Brough Superior
review
Patapon Remastered
special
FOK!toen: Pink Floyd - The Piper at the Gates of Dawn
review
Blu-ray: Arrival
©FOK.nl e.a.