special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
review
Tokyo Mirage Sessions #FE Encore
special
Wat de volgende Mario Kart kan leren van Mario Kart Tour
review
The Grudge
FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Dom van Litouwen, ze sturen dit lied niet naar Songfestival

Door heel Europa zijn er dezer dagen nationale voorrondes voor het Eurovisie Songfestival, zo ook in Litouwen. Helaas haalde dit juweeltje het niet, we missen ze nu al in Rotterdam.

Dry January? Niet in Brabant

In delen van Brabant lijkt Dry January niet echt aan te slaan zo ontdekte Omroep Brabant. In zowel Dongen als Waalwijk puilen de glasbakken uit. Logisch ook, Brabantse nachten zijn lang.

De doodstraf: niet als gevangenissen zouden zijn als Pyatak!

Ik vermoed dat de meesten van jullie mij wel kennen als een licht naar rechts leunende mede-FOK!ker die sporadisch briljante vindsels op JijBuis plaatst waarvan ik vind dat ik je daar deelgenoot van moet maken. Vandaag een filmpje dat ik al een tijdje geleden voor ogen kreeg en mij van mijn geloof in de doodstraf deed vallen.

Ik geloof, hoewel zelf niet als streng christen te boek staande, in de woorden die te vinden zijn in het Oude Testament, Exodus 23-25. Hier wordt gesproken hoe te handelen wanneer iemand een 'dodelijk verderf' heeft gepleegd, een moord dus zeg maar:

23 Maar indien er een dodelijk verderf zal zijn, zo zult gij geven ziel voor ziel,

24 Oog voor oog, tand voor tand, hand voor hand, voet voor voet.

25 Brand voor brand, wond voor wond, buil voor buil.

https://www.statenvertaling.net/bijbel/exod/21.html

Deze strofe is ook wel beter bekend als de verkorte versie "oog om oog, tand om tand." Nou kun je in de Bijbel voor elk wat wils vinden en dat geldt ook hiervoor. In het Nieuwe Testament kun je de bergrede vinden waarin een relaxte hippie zijn volgelingen voorhoudt dat het beter is om je andere wang toe te keren dan vergelding proberen te krijgen als je iets is aangedaan. Nu vind ik die Jezus verder een beste, brave zooiensteker en ook 'helemaal te wauw', 'blits' en 'keigaaf' maar moet het toch in dit geval oneens zijn met deze vroege Koos Koets. Vergelding hoort bij een gezonde maatschappij en als we misstanden niet bestraffen lopen we het risico uiteindelijk terecht te komen in een anarchistische puinhoop waar alleen nog het recht der sterkste zal gelden. Voor bepaalde misdaden zou het daarom goed zijn als er ook een 'finale straf' zou bestaan. Een soort voor 'doorverwijzing' naar een hogere rechter. Sommige daden zijn gewoon té erg om slechts af te doen met wat jaartjes in een vakantieverblijf en smeken gewoon om vergelding van 'bloed voor bloed'. Daarom was ik ook altijd voorstander van de doodstraf (onder voorbehoud van hetgeen ik in de laatste alinea stel).

Begrijp me overigens goed; ik ben geen strenge mannenbroeder van de SGP. Hoewel ook zij de woorden in 'het goede boek' veelal letterlijk nemen, en dus ook voorstander zijn van de doodstraf, maken veel andere verschillen in levenswijze tussen 'hen' en 'mij' dit een wat ál te ongemakkelijke combinatie. Het feit dat ik liberaal ben op sociaal vlak: 'leef zoals je wilt leven zolang je daarmee geen anderen schaadt', plus het feit dat ik hun levensstijl niet echt de mijne kan noemen, maken dat ik me niet lichtvaardig zal bekeren tot het 'mannenbroederschap'.

Tevens ben ik geen volger van het maangeloof. Ik houd veel te veel van varkensvlees, ben er absoluut niet voor te porren om vijf maal daags met mijn r**t naar Mekka te buigen (of was het nou juist andersom?) en wederom is mijn levensmotto, 'leef zoals je wilt leven zolang je daarmee geen anderen schaadt', in tegenspraak met deze politieke ideologie.

Waarom dan deze lange inleiding, zul je je nu misschien afvragen. Nou, ik ben namelijk niet meer voor de doodstraf, daarom! En in het volgende filmpje zie je ook waarom. Het gaat over een gevangenis in Rusland, de Pyatak Prison, waar de gevangenen misschien eerder verlangen naar het gemak van een snelle dood boven het levenslang vegeteren in dit troosteloze verblijf. Hier geen Playstation-4 Plus, keuze uit meerdere menu's en eenvoudig even vlug naar buiten glippen om een onvrijwillige (vanuit het slachtoffer dan) wip te doen. Geen mobiele telefoon, computer, bezoekrechten (hoogstens tweemaal per jaar, maximaal 2 uur lang) en schier eindeloos genot van illegale middelen. Geen luxueuze toestellen, die in een hipster-gym niet zouden misstaan hier, je loopt maar rondjes op een 'pleintje' van twee bij twee meter! Hier in Pyatak zit je dus om te boeten voor je misdaden!

Pyatak werd in de zestiende eeuw opgezet als klooster maar de atheïstische commies maakten er in 1917 (de Oktoberrevolutie) een gevangenis van door de onteigening van kerkeigendommen die gedurende die tijd plaatsvond. En de Here dank dat zij dat deden want hiermee werd dus eigenlijk de oplossing gevonden voor het 'probleem' waarmee veel mensen worstelen als het over de doodstraf gaat: "Wat als hij/zij nou onschuldig is?" Nou, niks aan het handje dus want de onschuldige is dan nog gewoon in leven (hoewel misschien wel 'enigszins beschadigd' door het verblijf in Pyatak) en kan netjes worden vrijgelaten met een bosje bloemen en een "Sorry hoor, foutje, kan gebeuren!"

Rusland besloot in mei 1996, onder Boris Jeltsin, om de doodstraf af te schaffen. Dit om in aanmerking te kunnen komen voor lidmaatschap van deugclub 'Raad van Europa.' De Pyatak-gevangenis vormt een uitstekend alternatief voor de doodstraf maar ik vrees dat er toch veel gevangenen in Pyatak zullen zijn die nog wel zouden terugverlangen naar de 'hippie-straf' van de kogel in de nek in plaats van een levenslang verblijf in Pyatak. Een kort moment van pijn en alles is over, of een onbepaalde tijd 'leven' in een troosteloze toestand. Je zou er bijna medelijden mee krijgen totdat je weer ziet dat de beesten die er zitten daar bepaald niet zonder reden zitten!

Toch nog even terugkomen op het feit dat ik van de doodstraf afzie: dit natuurlijk alleen onder het voorbehoud dat we ook een soortgelijk verblijf weten te krijgen om ons eigen afval verder in kwijt te raken. De Russen hebben ons de weg getoond: afschaffen die doodstraf/levenslange 'vakantiestraf' en hoppetee, in de vergeetput met je criminele donder!

Rijkswaterstaat baalt van weggegooide borden

Over een paar maanden gaat de maximumsnelheid terug naar 100 kilometer per uur en dat wordt weer een hele operatie voor de bordenmensen van Rijkswaterstaat. Hadden ze die borden uit 1988 nog maar.

Bosbranden in Aussie door 'climate change'?

Als we de gelovigen van de klimaatkerk mogen geloven dan zijn de gevolgen van de ernstige bosbranden in Australië te wijten aan klimaatverandering. Beelden van gebarbecuede wombats, over 'well-done' koala's en gecremeerde baby-kangoeroes plegen ons scherm te vullen met een koor op de achtergrond dat het evangelie zingt: "climate change, climate change, climate change."

In het hieronder weergegeven filmpje dient de immer onpartijdige en wetenschappelijk en politiek zeer wel onderlegde Paul-Josheph Watson hen van repliek. Voornaamste oorzaak van het ontstaan van bosbranden blijken verveelde jongeren, pyromanen en ongelukken te zijn! De enorme schaal van de branden blijkt voornamelijk veroorzaakt te zijn doordat de klimaathippies een heel belangrijk controlemiddel hiertegen taboe hebben verklaard: voorheen werden er, in de seizoenen voorafgaand aan het 'hete' seizoen, brandgangen gecreëerd door gecontroleerde verbranding. Hierdoor blijft een bosbrand beperkt tot een redelijk kleine oppervlakte.

De 'alwetende boomknuffelaars' begrepen deze noodzaak blijkbaar niet en voerden daarom wetten in die dit tot verbod verklaarden. Een zeer geëmotioneerde Aussie doet zijn verhaal over de 'stupid wombats' verantwoordelijk voor deze schande. Verderop blijkt een man, die een boete van AUS$ 100.000 moest ophoesten, omdat hij illegaal dus wel zo'n brandgang had gemaakt, als enige dus nog wel een huis te hebben waar anderen hun huis ten prooi zagen vallen aan deze milieugekte!

Tenslotte krijgen de 'do-as-I-say not do-as-I-do'-figuren nog een veeg uit de pan: Leonardo di Caprio en deug-prins Harry met z'n bijkans nog erger deugende Meghan aan wie het woord 'vliegschaamte' voorbij lijkt te zijn gegaan of, in ieder geval, alleen maar geldt voor 'Henk-en-Ingrid' die eens wat verder wilden dan een weekje Veluwe. Die dienen blijkbaar met een voetreis naar Torremolinos genoegen te nemen. Kunnen ze onderweg ook nog even langs Santiago-de-Compostella, een eerder verzinsel van een ander evangelie!

Dan is er ook nog Arnold Schwarzenegger, de Oostenrijkse eik, die nu, blijkbaar ook ontbrand door het klimaatevangelie, helemaal 'om' is. Nu alleen nog even je vloot aan 'tanks' en andere brandstofslurpers aan het oog onttrekken Arnie, dan komt je boodschap misschien wat geloofwaardiger over!

Ook 'sint' Greta komt veelvuldig op de afbeeldingen voor; deze trekpop van 'bepaalde figuren' speelt haar rol met verve. Door de 'zieligheid' die zij blijkbaar opwekt ('Ah, ze is een autistje, hoe kun je dat nou zeggen!') heeft zij een pantser dat haar beschermt tegen al te voortvarende aanvallen op haar van realiteit losgetrokken boodschap en kan zij het voorwerk verrichten tot verdere maatregelen jegens 'het klootjesvolk' omwille van 'het milieu.'

"Het voelt als een dure plicht om Angela de Jong te bestrijden."

Marcel van Roosmalen is duidelijk in zijn column over Angela de Jong: 

Ricky Gervais pakt Hollywood flink aan tijdens uitreiking Golden Globes

Voor de vijfde keer mocht Rick Gervais de uitreiking van de Golden Globes presenteren en dat is voor de Brit altijd een mooi kans om Hollywood flink aan te pakken:

Fun met Funda #179 - Budgetwoning in Dieren

In Dieren, aan de Zutphensestraatweg vinden we deze halfvrijstaande monumentale woning. Volgens de makelaar op Funda gaat het om een 'afmaker' in plaats van een opknapper. Het huis wordt verkocht aan de hoogste bieder voor een vanafprijs van slechts 50.000 euro. Let wel op: je betaalt daarnaast nog wel 5.100 euro erfpacht per jaar. Daarvoor krijg je drie kamers, waarvan twee slaapkamers, een ruime vliering en flinke kelder. Ook zijn er een toilet en badkamer met ligbad en tweede toilet aanwezig. 

Als we de foto's bekijken niet echt heel veel bijzonders, maar toch heeft dit optrekje wel iets, zeker voor deze prijs. De makelaar: "Dit is een monumentale woning met karakter en allure. Veel nieuwe bouw is praktisch, energiezuinig en heeft ongeveer net zoveel karakter en uitstraling als een koude pannenkoek. De Zutphensestraatweg 83 heeft een smoel. Het is gemaakt in een tijd dat huizen nog karakter meekregen bij de bouw."

Op 18 en 19 januari is de woning te bezichtigen, op 20 januari zal bekend worden wie het hoogste bod heeft uitgebracht.

Budgetwoning in Dieren  (Foto: Funda)
Budgetwoning in Dieren (Foto: Funda)Budgetwoning in Dieren  (Foto: Funda)
Budgetwoning in Dieren (Foto: Funda)Budgetwoning in Dieren  (Foto: Funda)
Budgetwoning in Dieren (Foto: Funda)Budgetwoning in Dieren  (Foto: Funda)
Budgetwoning in Dieren (Foto: Funda)Budgetwoning in Dieren  (Foto: Funda)
Budgetwoning in Dieren (Foto: Funda)Budgetwoning in Dieren  (Foto: Funda)
Budgetwoning in Dieren (Foto: Funda)

Tom heeft een vuurwerkje afgestoken!

Het is nog helemaal geen 18.00 uur, maar één persoon heeft daar schijt aan: de ruigste Tom van alle Toms heeft namelijk al vuurwerk afgestoken! Het ging behoorlijk heftig tekeer, en misschien knalt 'ie wel...oppassen dus!

Uit een analyse is gebleken dat het om een heuse wondertol gaat. Een 'mooi ding' zelfs, zo horen we Tom zeggen, alvorens hij zijn leven in de waagschaal stelt om het ding op te pakken en daarbij bijna z'n jatten brandt: "Au!" is de logische reactie, hoewel het deze keiharde machine niet echt lijkt te deren.

We wensen Tom, en natuurlijk ook alle FOK!kers, een uitstekend 2020!

Tom goes rogue (Bron: YouTube)

Beste momenten Trump 2019

Nu het jaar 2019 alweer langzaamaan op zijn einde loopt is het de hoogste tijd om eens terug te blikken naar de leukste momenten van 'God-Emperor' Donald Trump. Gelukkig heeft de erudiete en bescheiden weblogger Mark Dice dit voor ons gedaan dus is het voor zeven-en-een-halve minuut genieten (als je tenminste een Trumper bent).

Voor de tegenstanders slechts het advies om niet te kijken: we komen al zowat om in juliie 'liberal tears' en ik vrees voor je gezondheid als je deze 'triggerwarning' van mij in de wind slaat. Dus vooral niet kijken!

Toch nog even een soundbite eruit gehaald (omdat ie zo fenomenaal is) op 4:40:

"And your father was never considered smart, he was never considered a good senator, he was only a good vice-president because he understood how to kiss Barack Obama's ass!"

Dit gaat natuurlijk over de (meest waarschijnlijke) Democratische tegenstander van 'The Trumpster' in de aankomende presidentsverkiezingen van 2020 'Creepy Joe' Biden!

Het vooruitzicht om nog eens vijf jaar van deze 'Eindbaas der Eindbazen' mee te mogen maken en daarmee het globale waterpeil te zien stijgen door alle smeltende sneeuwvlokjes en 'liberal tears' doet mij bijna zelf in tranen uitbarsten! Allen een voorspoedig 2020 toegewenst waarbij ik mag hopen dat jullie nog vaak zullen genieten/je zult ergeren (doorhalen wat niet van toepassing is) aan de heerlijke fratsen die deze Gigant der Giganten zal uithalen!

SOOW! Ken je bek niet verder open?

De users van het Eurovisie Songfestival-forum op ons eigen FOK! verkeren al sinds de overwinning van Duncan Laurence in opperste staat van opwinding. Met het liedjesfestijn in eigen land kunnen we bijna stellen dat voor sommigen een droom uitkomt en terecht natuurlijk.

Om alle fans uit heel Europa alvast te laten wennen aan gaststad Rotterdam zijn onze vrienden van het Songfestival-forum met een cursus begonnen. Niemand minder dan Franklin Brown, ja die van eerste keer, zal de Europeanen voorbereiden op hun komst naar Rotterdam met typisch Rotterdamse zinnen.

Na 'ja toch, niet dan', 'da's gers', 'tebbie' en 'sooowwwwwww' is het vandaag tijd voor deel vijf:

Fun met Funda #178 - Goed verborgen rijksmonument

In Zutphen vinden we, goed verborgen, dit prachtige rijksmonument. De inrichting is kleurig te noemen en op sommige foto's lijkt het wel een uitdragerij, maar gelukkig nemen de bewoners doorgaans hun spullen mee. Voordeel: het pand beschikt over een prima zolder, wat natuurlijk een must is voor de doorsnee FOK!ker. Voor slechts 1,3 miljoen euro is het van jou! 

Rijksmonument in Zutphen (Foto: Funda)
Rijksmonument in Zutphen (Foto: Funda)

Rijksmonument in Zutphen (Foto: Funda)
Rijksmonument in Zutphen (Foto: Funda)Rijksmonument in Zutphen (Foto: Funda)
Rijksmonument in Zutphen (Foto: Funda)Rijksmonument in Zutphen (Foto: Funda)
Rijksmonument in Zutphen (Foto: Funda)Rijksmonument in Zutphen (Foto: Funda)
Rijksmonument in Zutphen (Foto: Funda)Rijksmonument in Zutphen (Foto: Funda)
Rijksmonument in Zutphen (Foto: Funda)

Fun met Funda #177 - 'Knusse' recreatiewoning in Reutum

In Reutum (Een kerkdorpje in Twente) vinden we op park de Noordikhoeve deze 'knusse' recreatiewoning. De weinige foto's die er zijn, laten niets te raden over. Voor slechts een ton kun je eigenaar worden van deze vrijstaande recreatiebungalow. Volgens Funda is permanente bewoning toegestaan, en door lid te worden van de Vereniging van Eigenaren, kun je ook nog een voor 1/32e eigenaar worden van het bungalowpark. 

Lees vooral ook even dit achtergrondverhaal over deze knusse bungalow. 

'Knusse' recreatiewoning in Reutum  (Foto: Funda)
'Knusse' recreatiewoning in Reutum (Foto: Funda)

Prachtig eerbetoon Sparta aan Jules Deelder

Sparta heeft rond de thuiswedstrijd tegen mede-koploper AZ op indrukwekkende wijze afscheid genomen van Jules Deelder. De beroemde dichter, schrijver én Oer-Spartaan overleed afgelopen donderdag op 75-jarige leeftijd.

It's a train wreck!

Soms, heel soms, komt bij mij de verdorven neiging op om eens lekker naar spectaculaire ongevallen te kijken. In dit geval kwam ik ergens op het net het woord 'train wreck' tegen. In dit geval gewoon bedoeld om aan te duiden dat er iets heel erg mis was gegaan (voor de nieuwsgierigen: het betrof het excuusinterview van prins Andrew naar aanleiding van de rottigheid met Epstein (die overigens geen zelfmoord heeft gepleegd))

Enfin, direct natuurlijk YouTube geraadpleegd en een plethora aan de nodige filmpjes gevonden. Hieronder dus één. Voor de ongeduldigen: snel naar het einde scrollen want daar vinden toch wel de 'leukste oepsies' plaats.

Trump impeachment: alleen maar mťťr 'liberal tears'!

In deze verwarrende tijden van 'impeachment' en 'orange man bad' gaat het zelfs mij, een voormalige zeebonk met gezond rechtse ideeën, wel eens duizelen over wat er nou weer allemaal plaatsvindt daar aan die andere kant van 'de grote plas'.

Gelukkig is daar dan altijd de rots in de branding, een misschien wat ongelukkig gekozen benaming voor een ex-zeeman, die me weer bijpraat over hoe het er nou echt aan toegaat daar in de U.S. of A. Degene waarover ik het heb? Mark Dice, een YouTuber die, eenzaam van achter zijn keukentafeltje (als ware hij een FOK!ker) vaak bijna evenveel views scoort als dat de fake-news Main Stream Media bedrijven als CNN en MSNBC met redacties van vele honderden. Met zijn licht opgewondene, misschien ietwat partijdige kijk op de dingen, weet hij de ware situatie te schetsen zodat ook andere, zwaar pro-Democratisch neigende, main street media kranten als 'The Washington (com) Post' en 'The New York Times' vaak van schaamte niet meer weten hoe of ze de situatie nu weer moeten spinnen.

Natuurlijk wordt Mark ook tegengewerkt door linkse 'big tech' (YouTube, Twitter, Google en anderen) waarbij dan met name YouTube er alles aan doet om zijn video's onvindbaar te maken door hun algoritme aan te passen en een zware voorkeur te geven aan 'recommended sources' (de main stream media dus: CNN, MSNBC, TYT). Het is soms zelfs zo erg dat als je zoekt op filmpjes van hem dat je die dan pas, vele pagina's verderop, terugvindt. Tja, YouTube weet wat goed voor je is en hoe je moet denken; 'wrongthink is not allowed'.

Maar goed. Hieronder dus een recent filmpje van Mark aangaande de impeachment van The President of the U.S.A. Donald Trump en de lafhartige acties, al sinds zijn aanstelling begaan, door de Democraten. Mooi is te zien hoe CNN reageert wanneer er uit (hun eigen!) poll blijkt dat de steun voor 'The Donald' nog even groot is als vóór het impeachment! Ook het plots veranderen van de denkbeelden van de Democraten aangaande 'impeachment' (dit diende volgens Jerry Nadler alleen te gebeuren als er een grote meerderheid vóór was, deze uitspraak dateert nog van het impeachment tegen toenmalig president Clinton, niet geheel toevallig een Democraat) is sprekend over hoe ze met de billen samengeknepen zitten. Dit is misschien wel hun laatste kans om een herverkiezing te blokkeren!

Dat de main street media wanhopig beginnen te worden blijkt ook wel uit het feit dat ze weer eens terugvallen op het posten van 'fake news' aangaande de opkomst bij de bijeenkomsten van Trump. Getoond worden beelden van de ingang waar er, door voorschriften van de brandweer, grote ruimtes dienen te worden aangehouden tussen de mensen wachtend op hun beurt om het stadion binnen te gaan. Beelden vanuit het stadion vertonen echter een tot de nok toe gevulde menigte hongerig naar de wijze woorden van The President of the U.S.A. en, hoogstwaarschijnlijk, als er geen wereldwijde crisis toeslaat, de president die America nog 'greater' zal gaan maken tot 2024! Liberal tears have never tasted this good!

Wie moet je de schuld geven? Een helder overzicht!

Journalist Jelmer Visser van Metro vond het maar lastig, wie moet je nou de schuld geven tegenwoordig. Voor de reguliere journaalkijkers en deugmensen is het lastig te volgen, maar dat logisch als je alleen maar weg kijkt. Daarom maakte hij een heldere beslisboom:

Evers een maand terug op 538

Een jaartje geleden nam Evers afscheid van Radio 538. Helaas heeft Coen Swijnenberg een burn-out en heeft Sander Lantinga een nieuwe collega nodig. Evers had wel wat tijd. 

Soooooowwwwwwwwwwww

De users van het Eurovisie Songfestival-forum op ons eigen FOK! verkeren al sinds de overwinning van Duncan Laurence in opperste staat van opwinding. Met het liedjesfestijn in eigen land kunnen we bijna stellen dat voor sommigen een droom uitkomt en terecht natuurlijk.

Om alle fans uit heel Europa alvast te laten wennen aan gaststad Rotterdam zijn onze vrienden van het Songfestival-forum met een cursus begonnen. Niemand minder dan Franklin Brown, ja die van eerste keer, zal de Europeanen voorbereiden op hun komst naar Rotterdam met typisch Rotterdamse zinnen.

Na 'ja toch, niet dan', 'da's gers' en 'tebbie' is het vandaag tijd voor deel vier:

Misschien ook interessant?
review
Charlie's Angels
special
Vijf gametips voor de maand januari
review
1917
review
Blacksad: Under the Skin
review
The Witcher
review
Star Wars: The Rise of Skywalker
©FOK.nl e.a.