review
Star Wars Battlefront II
review
Blu-ray: The Conjuring 1 & 2 set
special
De doofpot rond de Van Imhoff
review
Telefoon: Nomu S30 mini - Meer van hetzelfde?
special
Pathé de Kuip brengt intensere filmbeleving
special
FOK!toen: The Rolling Stones - Their Satanic Majesties Request
FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Stranger Things: A Bad Lip Reading...

Stranger Things is een van de meestbesproken series van dit moment. De mannen (m/v) van Bad Lip Reading hebben er echter een leuke sitcomaflevering van weten te bakken door eigen tekst in te spreken die wel klopt met de lipbewegingen.

Uiteraard is het wel noodzakelijk om IETS van gevoel voor humor te hebben en geen verzuurde zuurpruim te zijn

Er vallen 70.000.000.000.000.000 sneeuwvlokken in Nederland

Hoeveel sneeuwvlokken vallen er in Nederland? Dat is een goede vraag moet weerman Peter Kuipers Munneke hebben gedacht, dus ging hij aan het rekenen. Na een simpel rekensommetje kwam hij tot de volgende uitkomst:  70.000.000.000.000.000 sneeuwvlokken, bij benadering hoor. Hij kan er een paar vlokjes naastzitten.

Fun met Funda #79 Woestenij in de wildernis

Dit is nou echt een aankoop voor de FOK'ker die nog ergens 5,5 miljoen rond heeft slingeren.

Niet alleen heeft dit huis een ruime SM-kelder, je zou de 2e verdieping kunnen beschouwen als zolder waardoor je als eenzame zolderkamerautist ineens de beschikking hebt over een kleine keuken, 3 slaapkamers, een bergzolder en een badkamer. En dan heb je zelfs nog een begane grond en 1e verdieping over, waarin je een harem zou kunnen huisvesten.

De naam dekt de lading niet helemaal trouwens, om het park van 5 hectare weer aan te laten sluiten bij de naam van het huis en het omliggende natuurgebied (de Wildernis) is wel een aantal jaren zonder enig onderhoud nodig. Maar goed, dat kunnen wij wel! Als een FOK!er het koopt kun je er zeker van zijn dat het park binnen de kortste keren weer een woestenij en een wildernis tegelijk is. Met andere woorden, trek 5,5 miljoen uit je achterzak en koop het. Ga op zolder wonen, dan richten we de begane grond en 1e etage in als redactielokaal, waardoor wij van de redactie ook eens een representatieve ruimte hebben waarin we in stijl ons ding kunnen doen! En een SM-kelder waarin we de gebanden vast kunnen ketenen! We rekenen op jullie!

Woestenij in de wildernis (Foto: Fundad)
Woestenij in de wildernis (Foto: Funda)

Vrouw had seks met 20 geesten

Gistermorgen was er een wel heel bijzonder verhaal bij de Britse ochtendtelevisie. Amethyst Realm vertelde daar dat ze seks heeft met geesten. De 27-jarige vrouw heeft met 20 geesten de liefde bedreven en zegt nooit meer een man te willen omdat de spoken uitstekende minnaars zijn. Haar verloofde verbrak de relatie toen hij er achter kwam dat ze 'vreemd' ging met de geesten. Hij vond dat niet bepaald geestig.

Man redt konijntje bij bosbranden VS

De bosbranden in Californië zijn heftig maar toch trotseerde een man de hitte van het vuur om een konijntje uit zijn benarde positie te redden, en dat lukte.

Orka's in actie

De witte haai is by far de heerser over de zee. Echter, hij heeft er een flinke concurrent bij gekregen: namelijk de orka. Volgens Wetenschap In Beeld zijn er sinds mei al zeker vijf witte haaien aangespoeld voor de kust van Zuid-Afrika nadat ze waren aangevallen door een orka. 

De lever van de witte haai beslaat zo'n vijf procent van zijn lichaamsgewicht en zit vol met voedzame olie. Doordat de olie qua dichtheid lager is dan water, zinken de haaien niet naar de bodem.

Hieronder zie je een aanval van orka's op een tijgerhaai. 

De Sint op bezoek bij Voetbal Inside

De heren van Voetbal Inside kregen vanavond bijzonder bezoek tijdens hun uitzending. Midden in de uitzending kwam plotseling Sinterklaas de studio binnen. De Goedheiligman had wat scherpe opmerkingen klaar en had voor Wilferd Genee, René van der Gijp, Hans Kraaij en Johan Derksen cadeaus meegenomen. Ook voor de veelbesproken Dick Advocaat en Arno Vermeulen bleken er presentjes in de zak te zitten. De Sint, die zomaar een broer van RTL 7-directeur Marco Louwerens had kunnen zijn, kreeg zelf natuurlijk ook enkele grapjes voor de kiezen.

Na veel hilariteit vertrok Sinterklaas onder luid applaus.

Stuitend racisme en seksisme in FRIENDS!

Cowboytje en Indiaantje spelen is volgens De Grauwe Eeuw - een groepering die inmiddels op de terrorismewatchlist staat - smerig racisme. Volgens diverse comments onder ons item daarover wordt het spelen van cowboy en Indiaantje zelfs vergeleken met het spelen van Hitlertje en Joodje.

Naast die ernstige vorm van racisme is er ook nog eens sprake van smerig, vrouwenhatend seksisme.

Ondergetekende schrok zich dan ook een hoedje toen bij het met de kinderen herbekijken van de populaire serie FRIENDS uit de jaren 90 onderstaande scene zich afspeelde.

Let op: Kan schokkende beelden bevatten!

Update: Uw redacteur werd gewezen op het feit dat er ook een ver-schrik-ke-lijk voorbeeld van seksisme in het stukje zit, wat de scene zo mogelijk nóg schokkender maakt.

Wervingsfilmpje Nieuw-Zeelandse politie gaat viral

Met een geinig filmpje hoopte de Nieuw-Zeelandse politie nieuwe werknemers te lokken. Of dat al gelukt is weten we niet, maar het filmpje heeft over de hele wereld flink wat bekijks getrokken. Via diverse kanalen is het promotiespotje al miljoenen keren bekeken. In het grappige filmpje zie je 70 echte agenten uit diverse delen van de politie met wat grapjes uitleggen wat ze allemaal doen en dat ze nieuwe collega's zoeken. Mocht je na het zien van het filmpje interesse hebben, vergeet dan niet te vragen naar declaratiemogelijkheden voor het woon-werkverkeer zijn.

Uw wekelijkse dosis stupiditeit

Beter laat dan nooit... Elke week laat Sargon of Akkad de stupiditeit van verschillende groepen zien.

Deze week, onder andere, YouTube filmpjes die populair zijn onder pedofielen krijgen miljoenen in advertentiegeld, daarnaast heeft het platform een officieel Google Chromebook advertentie als spam aangemerkt, volgens Teen Vogue columniste Emily Lindin zijn valse aangistes (en de enorme gevolgen daar van) van seksueel misbruik 'helemaal niet zorgwekkend', vervolgens sluit mevrouw Lindin haar Twitter wegens 'seksistische tweets', 'grappen' over mannen (zoals "men are scum" en "kill all men") zijn 'hate speech' aldus FaceBook, een 'bloke' zijn is bagage volgens The Guardian en tenslotte volgens Newsweek is er geen progressie in gender-rollen omdat mannen met geld én spieren aantrekkelijker gevonden worden.

Fun met Funda #78 fantasieloze betonnen kubus

In Amstelveen vinden we deze, in de ogen van uw redacteur, fantasieloze betonnen kubus. Omdat het hele huis vierkant is, springen enkele dingen wel meteen in het oog, zoals de aparte open haard en het ovale bad. Verder krijg je wel een hoop leefruimte voor je geld: ruim 400 vierkante meter woonoppervlakte. Quanta costa: nog net geen 3 miljoen

De Schulp in Amstelveen (Foto: Funda)
De Schulp in Amstelveen (Foto: Funda)

Lekker waterskiën door de straat in Saudi-Arabië

Vrouwen mogen pas volgend jaar auto gaan rijden in Saudi-Arabië, maar ze mogen er nu al wel achter gaan hangen. Want wat doe je als je flink veel water in je straat hebt? Dan ga je lekker waterskiën door de straten van Jeddah.

Feministen piswoest om app die make-up verwijdert

Hoe DURVEN die smerige, vrouwenhatende kutmannen??!? Zijn ze nou helemaal compleet gestoord geworden?!

Wat nu weer zul je denken. Iemand verkracht? Groep mannen die een vrouw helemaal verrot heeft geslagen? Bedreiging en intimidatie? Deur opengehouden of aangeboden de rekening in het restaurant te betalen? Vuil buiten gezet? Muurtje gemetseld?

Welnee, niets van dat alles. Er is een lollige app gemaakt die de make-up van een gezicht verwijdert en laat zien hoe je er - ongeveer - uit ziet zónder make-up. En dat is gewoon fucking evil natuurlijk.

Gelukkig denkt ShoeOnHead ( ) daar het hare van, maar wat vind jij? Is zo'n app tekenend voor het onderliggende probleem van de patriarchie? Van vrouwenhaat en onderdrukking? Of is het gewoon een lollige app waar je niet van hoeft te gaan schuimbekken als een hondsdolle? Video hieronder

O ja, de app is eigenlijk bedoeld om in te kunnen zetten tegen mensensmokkel, waarbij vrouwen vaak zwaar worden opgemaakt om ze onherkenbaarder te maken.

Trump petje op in Hollywood? Da's nogal gevaarlijk

Als je een MAGA (Make America Great Again) petje opzet in Hollywood kan dat gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Transgender youtubester Blaire White probeerde het. Ze werd op haar hand gestampt waardoor ze haar nagel verloor én ze kreeg een nog onbekend goedje in haar gezicht gesmeten.

Want een petje opzetten? Dan vráág je er ook om natuurlijk...

GroenLinks schrikt en schiet in PVV-modus

GroenLinks is erg geschrokken van een reportage van Nieuwsuur over het feit dat steeds meer jonge moslims een striktere vorm van de islam willen. Daarom heeft GroenLinks een serie vragen gesteld in de Tweede Kamer die de PVV al langer stelt in de Tweede Kamer ten aanzien van dat de islam intergratie verhindert.

Uw wekelijkse dosis stupiditeit

Elke week laat Sargon of Akkad de stupiditeit van verschillende groepen zien.

Deze week, onder andere, Apple's "Diversity Chief" gaat weg (na 20 jaar trouwe dienst) nadat ze aangaf dat blanke mensen ook divers kunnen zijn, Barbie krijgt een hijab, ondanks alle moeite die Mattel heeft gedaan om de Barbie lijn diverser te maken is de omzet toch gedaald, als je een penis hebt ben je (waarschijnlijk) vuilnis en geld eisen voor 'seksueel misbruik' is blijkbaar belangrijker dan aangifte doen.

Bergtraining van mariniers in Schotland

Vorig weekend hebben zo'n 350 mariniers de jaarlijkse bergtraining in Schotland gedaan. De bergtraining maakt mariniers bekend met het opereren in bergachtig gebied, inclusief oorlogvoering. De opleiding is opgedeeld in een mountain movement survival course (mmsc) en een mountain warfare training (mwt)

Overleven en verplaatsen
In de mmsc-fase leren eenheden in theorie en praktijk hoe veilig door de bergen te overleven, overnachten, navigeren en verplaatsen. Tijdens marsen is het belangrijk je exacte positie te weten. Hiervoor moesten ze geregeld de kaart vergelijken met het terrein waar ze zich bevonden. Bekijk hieronder de video van de training. 


(Video: Ministerie van Defensie)

Paard van sinterklaas tackelt zwarte piet

Dat sinterklaas weer in het land is kan niemand ontgaan zijn. Vanmiddag kwam de goedheiligman samen met zijn pieten aan in Dokkum waar hij ontvangen werd door vele enthousiaste kinderen. Tijdens de gebruikelijke tocht door het centrum van de stad ging er echter wat mis, het paard van sinterklaas tackelde op een subtiele manier één van de zwarte pieten. Of hij daarmee een statement wilde maken is nog onbekend.

Kapot raam in Culemborg, Telegraaf & Geenstijl: 'massale plunderingen'

Gisteravond was er een grote stroomstoring rondom Culemborg. Zo'n 24.000 duizend huishoudens zaten van 19:00 tot ongeveer 00:30 zonder elektriciteit

De plaatselijke Albert Heijn barricadeerde de toegangsdeuren (die niet meer dicht konden vanwege de storing) met winkelwagentjes, zo is op foto's van het AD te zien. Ook de AH in Tiel zou hetzelfde hebben gedaan om te voorkomen dat mensen via de openstaande deuren naar binnen zouden komen. Al snel gingen een aantal tweets rond waarin werd gesuggereerd dat er diverse winkels geplunderd werden. 

In het digitale tijdperk gaan dit soort berichten als zoete broodjes over de toonbank. Culemborg heeft al eerder met tuig te maken gehad, maar massale plunderingen zou zelfs voor hen erg laag zijn. Volgens Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen en voorzitter van de Veiligheidsregio, was er sprake van een kat-en-muisspel tussen een twintigtal jongeren en de politie. Ook de politie bevestigd dat er slechts enkele vernielingen zijn gepleegd.

Waarom zouden de Telegraaf en Geenstijl vervolgen pronken met 'massale plunderingen'? Voor de views en de aandacht? Of is het een poging om het vuur tussen de allochtone en autochtone gemeenschap aan te wakkeren? 

Lubach is viraal gaan zat

Althans, daar lijkt het op. Naar aanleiding van Facebooks dubieuze aankondiging dat je maar beter je eigen naaktfilmpjes kan uploaden om wraakpr0n te vermijden, maakte Zondag met Lubach een alleraardigst Engelstalig item. Men verzuimde echter het pleuris-Hollands eruit te knippen voordat de boel op Youtube werd gezet.

Sharen is daarom zinloos, want je moet je door maar liefst één minuut en zeven seconden van ons koeterwaals heenwurmen voordat het Engelstalige stuk start. Het begin is weliswaar ondertiteld maar er zijn nog geeneens honderdduizend views binnengehengeld. Vermoedelijk kan de VPRO de internationale aandacht dan ook niet meer aan. Na die filmpjes over Trump, Game of Thrones en de wapenlobby.

Uw wekelijkse dosis stupiditeit

Elke week laat Sargon of Akkad de stupiditeit van verschillende groepen zien.

Deze week, onder andere, volgens Erdogan is 'gematigde islam' een westers complot, Nasreen Khan geeft eindelijk toe (nu ze op Labour's shortlist staat) dat haar antisemitische uitspraken in het velden 'ongepast en onacceptabel' waren, salon.com vindt het niet gepast dat Trump de slachtoffers van het communisme wil herdenken, uiteraard stipt Sargon ook de stupiditeit aan van naaktfoto's naar Facebook sturen, in tegenstelling tot wat Facebook suggereerde zullen de naaktfoto's (ook die van kinderen onder de 16) wél worden bekeken door mensen en niet alleen een computer, Sean Parker (voormalig Facebook directeur) vreest het effect van de site op de hersenen van kinderen, 

Fun met Funda #76 Opmerkelijke inrichting

In Maurik, aan de Raadhuisstraat om precies te zijn, vinden we dit pand. Aan de buitenkant ziet het er nog redelijk gewoon uit, maar de inrichting is redelijk opmerkelijk te noemen.  Toch krijg je voor slechts drie ton een flink woonoppervlakte tot je beschikking, en daarbij ook een een vrijstaande hobbyschuur van bijna 70 vierkante meter groot. 

Raadhuisstraat Mourik - 1 (Foto: Funda)
Raadhuisstraat Maurik - 1 (Foto: Funda)

Metalband schreeuwt kanker van zich af

Zanger Sam Carter van metalcoregroep Architects kan heel hard schreeuwen. Hun nummers hebben strakke thrashmetalgitaar en -drumrifs, gelardeerd met elektronica. Vorig jaar overleed gitarist Tom Searle (28) aan kanker, en onlangs kwam de Engelse band ter nagedachtenis met de single 'Doomsday'.

Het laatste album All Our Gods Have Abandoned Us werd geschreven door Searle. In het nummer 'Gone With the Wind' wordt heavy met zachter afgewisseld, en beschrijft Searle z'n gevoelens van hopeloosheid en woede vanwege zijn ziekte.

The weight of the world is resting on thin ice
When the surface breaks will I find paradise?
As I freeze to death, left to reflect
What a waste of time I was in retrospect

A sickness with no remedy
Except the ones inside of me
You ever wonder how deep you can sink into nothing at all?
Disintegrate, annihilate me!

Do you remember when you said to me
"My friend, hope is a prison"?
Hope is a prison, blegh!

Dan Searle, Toms broer en verantwoordelijk voor de elektronica in de muziek, schreef 'Doomsday' over het overlijden van de gitarist. Deze song gaat nog nadrukkelijker door alle registers heen, van ingetogen tot keihard.

They say the good die young
No use in saying "what is done is done"
'Cause it's not enough
And when the night gives way
It's like a brand new doomsday

What will be will be
Every river flows into the sea
But it's never enough

Souls don't break - they bend
But I sometimes forget
I have to do this for you
And the only way out is through

Gisternacht werd 'Doomsday' zelfs tussen de dance- en rapnummers op BBC Radio 1 gedraaid. Het illustreert die ene troost: rock will never die. Hieronder beide tracks.

Misschien ook interessant?
review
Super Lucky's Tale
review
Gear.Club Unlimited
review
.hack//G.U. Last Recode
review
DVD: Batman & Superman vista set
review
Blu-ray: Kong/Godzilla/Tarzan set
special
Tom Coronel lanceert Gear.Club Unlimited
©FOK.nl e.a.