Vijf gametips voor de maand februari

6. Crackdown 3

Het gebeurt helaas niet iedere maand dat Microsoft met een console exclusive komt, maar in februari is het toch weer zo ver. De knotsgekke open wereld actiegame Crackdown 3 komt over enkele weken naar Xbox One en pc.

Het originele Crackdown, dat voor de release vooral bekend stond als 'de game die bij de Halo 3 beta zat', wordt vooral geroemd om zijn spetterende actie, grote vrijheid in de campaign en de verslavende werking van het verzamelen van die verdomde groene orbs. En dat is precies wat we in het derde deel wederom kunnen verwachten. Actie, vrijheid, orbs. Meer hoef je in principe ook niet te weten.

Hoewel, Crackdown 3 heeft wel dat ambitieuze dingetje waardoor de game inmiddels meerdere malen is uitgesteld: de cloud. Crackdown 3 gaat gedeeltelijk werken met Microsoft Azure, een cloud-service die ervoor zou moeten zorgen dat enkele lastige berekeningen niet door je console of pc zelf hoeven te worden gedaan, maar door een server ergens op afstand. Met als resultaat dat Crackdown 3 volledig verwoestbare omgevingen moet bieden. In enkele modes dan. Hoe dat precies gaat werken gaan we binnenkort zien, wij zijn in ieder geval benieuwd.

Crackdown 3 komt uit op 15 februari. Voor Xbox Game Pass-leden is de volledige game gelijk vanaf release beschikbaar. Als je de game digitaal aanschaft via de Microsoft Store, heb je de game direct voor zowel Xbox One als pc in bezit, via Xbox Play Anywhere.