Vijf gametips voor de maand december

5. Just Cause 4

Door een titaan als Red Dead Redemption 2 en alle ophef rond Fallout 76, zou je bijna vergeten dat Just Cause 4 in aantocht is. Toch is dit wellicht de grootste multiplatformtitel die in december uitkomt.

In Just Cause 4 is Rico Rodriguez in het fictieve Zuid-Amerikaanse land Solis, dat geïnspireerd is op Peru, Bolivia en Argentinië. Hier neemt hij het weer op tegen de huurlingen van Black Hand, bekend uit het eerste en derde deel van de serie. Het doel is wederom om genoeg volgelingen te vergaren om Black Hand te verslaan.

Het verhaal lijkt bij Just Cause echter vaak van ondergeschikt belang. Waar het om draait is chaos. Avalanche Studios tilt deze volledig over-the-top serie naar nog grotere hoogtes in Just Cause 4. Letterlijk, want met het nieuwe weersysteem wordt je daadwerkelijk de lucht in geblazen door tornado’s, sneeuwstormen en zandstormen. En Rico zou Rico niet zijn als hij dit tot zijn voordeel zou gebruiken. Rijd bijvoorbeeld met een auto een tornado in en je wordt handig de lucht in gelanceerd. Realistisch is het allerminst, maar dat is ook niet waar fans van de game op zitten te wachten.

De gigantische speeltuin die Just Cause heet is terug. Hierin krijg je als Rico Rodriguez weer de vrije hand om deze te land, ter zee en in de lucht te verkennen, en zoveel mogelijk chaos te veroorzaken. Just Cause 4 is vanaf 4 december verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc.