Vijf gametips voor de maand juli

5. Sonic Mania Plus

Fans konden vorig jaar hun geluk niet op. Sonic Mania werd overal aangeduid de beste Sonic-game in vele jaren. Na een mislukte poging om terug te gaan naar de klassieke stijl (Sonic the Hedgehog 4) van de Genesis-games kregen fans eindelijk waar ze al jaren op hebben zitten wachten. Nu, bijna een jaar later, wordt de game iets verder uitgebreid aan de hand van Sonic Mania Plus.

Het is geen wonder dat Sega dit gouden moment van de blauwe egel iets verder wil uitmelken, maar dit keer zien we dat graag over het hoofd. Deze nieuwe versie van de game, die ook als DLC wordt verkocht, voegt nieuwe speelbare personages toe. Mighty the Armadillo en Ray the Flying Squarrel maken hun intrede. Interessanter misschien is de 'Encore'-modus, die de levels in de game een remix geeft. Verder is er een competitieve modus voor vier spelers en zijn er wat kleine dingen aangepast of toegevoegd.

Waarschijnlijk gaan we de komende jaren vooral weer slechte Sonic-games zien, dus geniet nog maar even van dit moment als Sonic Mania Plus op 17 juli uitkomt voor Switch, PS4, Xbox One en pc.