Vijf gametips voor de maand juli

2. Octopath Traveler

Van de makers van Bravely Default en Bravely Second: End Layer, komt een nieuwe RPG waar veel Switch-eigenaren reikhalzend naar uitkijken. Octopath Traveler combineert welbekende RPG-elementen met nieuwe mechanieken, gegoten in een unieke mix van pixel art en visuele effecten die door ontwikkelaar Square Enix HD-2D genoemd wordt.

Aan het begin van de game maak je een keuze uit een van acht uiteenlopende personages, van onder andere erotische danseres Primrose, tot de op pelgrimstocht zijnde Ophilia, tot meesterdief Therion. Hoewel je een beginpersonage kiest, kom je in de wereld al gauw de anderen tegen die je vervolgens in je team kunt opnemen. Elk personage heeft zo zijn eigen persoonlijke achtergrond, missie en specialiteit – Primrose kan bijvoorbeeld door verleiding informatie van NPC’s verkrijgen – die vervlochten wordt in het grotere verhaal van de game. Met wie begin je? Met wie vorm je een team? Waar ga je vervolgens naartoe? Allemaal keuzes die aan de speler zelf gelaten worden.

Gevechten worden gevoerd op de welbekende turn-based-manier, maar dan wel met wat diepere lagen. Zo ben je genoodzaakt in te spelen op de zwaktes van tegenstanders en kun je een boost opbouwen om een krachtige aanval uit te voeren. De combinatie van personages speelt hierin een grote rol en Square Enix heeft aangegeven dat experimenteren in samenstelling en strategie de sleutel is tot succes. Gevechten kunnen lang duren, vooral tegen bazen, en één foute keuze kan het verschil zijn tussen winst of verlies.

Octopath Traveler verschijnt op 13 juli voor Nintendo Switch.