De Top 10 van de Billboard Hot 100 van 13 februari 1965

Vandaag richten we ons vizier op een top 10 uit een Amerikaanse hitlijst. De Top 10 van de Billboard Hot 100 van 13 februari 1965

10 Peter And Gordon - I Go To Pieces
10 Peter And Gordon - I Go To Pieces

Het duo Peter Asher & Gordon Waller nam eind 1964 het door Del Shannon geschreven liedje 'I Go To Pieces' op. 'I Go To Pieces' was de vierde single van het Britse duo die deze week steeg van de 16e naar de 10e plaats in de Amerikaanse hitlijst. De single stond in totaal 11 weken in de Billboard Hot 100 en zou de 9e plaats weten te halen.

09 The Kingsmen - The Jolly Green Giant
09 The Kingsmen - The Jolly Green Giant

'The Jolly Green Giant' was de vierde en tevens laatste single van de band The Kingsmen. De single steeg deze week van de 14e naar de 9e plaats. De groep was in 1963 beroemd geworden met hun millionseller 'Louie Louie'. Het liedje was gebaseerd op de in Amerika zeer populaire Green Giant commercials. Het liedje had dezelfde melodie als het nummer 'Big Boy Pete' van The Olympics uit 1960. 'The Jolly Green Giant' werd eigenlijk als grap opgenomen maar zou uiteindelijk 12 weken in de Billboard Hot 100 staan en de 4e plaats bereiken.

08 Sam Cooke - Shake
08 Sam Cooke - Shake

'Shake' van Sam Cooke steeg deze week twee plaatsen in de top 10 van de Billboard Hot 100. 'Shake' was één van de laatste nummers die Cooke zou opnemen voordat hij in december 1964 op 33-jarige leeftijd zou worden vermoord. De postuum uitgebrachte single zou 11 weken in de Amerikaanse hitlijst te vinden zijn en eindigde op 27 februari 1965 op de 7e plaats. Het door Cooke geschreven liedje werd later ook opgenomen door onder meer Eric Burdon and The Animals, Otis Redding, Ike and Tina Turner, Rod Stewart en The Supremes.

07 The Kinks - All Day And All Of The Night
07 The Kinks - All Day and All of the Night

De single 'All Day and All of the Night' stond deze week al 8 weken in de Billboard Hot 100 en bleef deze week hangen op de 7e plaats in de top 10. De single van The Kinks zou uiteindelijk 12 weken in de Amerikaanse hitlijst staan en was met een 7e plaats als piekpositie de op drie na meest succesvolle single van de groep in Amerika. De melodielijn van 'All Day and All of the Night' zou later schaamteloos worden gejat door The Doors in hun nummer 'Hello I Love You'. Ray Davies vond het evenwel niet de moeite om de band daarvoor aan te klagen. In de Britse charts haalde 'All Day and All of the Night' de 2e plaats.

06 Joe Tex - Hold What You've Got
06 Joe Tex - Hold What You've Got

Op de 6e plaats in de Billboard Hot 100 komen we een single tegen die deze week een plaatsje is gezakt in de top 10. 'Hold What You've Got' was de eerste single van de Amerikaanse zanger Joe Tex die de Billboard Hot 100 wist te bereiken. De single van Joe Tex zou het ook erg goed doen in de CASH BOX R&B Top 50 en stond daarin een tweetal weken op de koppositie. 'Hold What You've Got' stond in totaal 11 weken in de Amerikaanse hitlijst en wist de 5e plaats te halen.

05 The Temptations - My Girl
05 The Temptations - My Girl

Op 13 februari 1965 steeg de single 'My Girl' van The Temptations maar liefst drie plaatsen in de top 10 en stond die week op de 5e plaats. Met het liedje, dat afkomstig was van het album The Temptations Sing Smokey, zou de groep haar eerste nummer 1 hit te pakken hebben. Smokey Robinson en Ronnie White schreven het liedje specifiek voor David Ruffin die niet lang daarna de zanger van The Temptations zou worden. Het nummer zou later ook op de plaat worden gezet door onder meer Stevie Wonder, Marvin Gaye, Billy Preston en The Jackson 5. In Nederland werd het liedje ook bekend bij de jongere generatie toen het werd gebruikt bij een commercial voor onder meer de Lidl. 'My Girl' van The Temptations stond 13 weken in de Billboard Hot 100. In de Nederlandse Top 40 kwam de single niet verder dan de 19e plaats.

04 Shirley Ellis - The Name Game
04 Shirley Ellis - The Name Game

Nadat Shirley Ellis de voorgaande twee weken nog had gepiekt met haar single 'The Name Game' zakte die deze week één plaats in de top 10. Het liedje, dat ook bekend was onder de titel 'Banana Song' was geschreven door Lincoln Chase (de manager van Ellis) en was gebaseerd op een oud kinderversje. 'The Name Game' stond 14 weken in de Billboard Hot 100 en was daarmee de grootste hit voor deze zangeres die in 2005 overleed.

03 Gary Lewis And The Playboys - This Diamond Ring
03 Gary Lewis And The Playboys - This Diamond Ring

Op de derde plaats in de Billboard Hot 100 van 13 februari 1965 treffen we de debuutsingle van de Amerikaanse band Gary Lewis & the Playboys tegen. Het door Al Kooper, Bob Brass en Irwin Levine geschreven 'This Diamond Ring' zou 12 weken in de Billboard Hot 100 vertoeven, waarvan 2 weken op de eerste plaats en was daarmee de grootste hit voor de band van de zoon van komiek Jerry Lewis. 'This Diamond Ring' werd eerder al opgenomen door Sammy Ambrose en zou later ook op de plaat worden gezet door Alvin & the Chipmunks en Billy Fury.

02 Petula Clark - Downtown
02 Petula Clark - Downtown

De voormalige nummer 1 hit 'Downtown' van de Engelse zangeres Petula Clark bleef deze week op de tweede plaats hangen. De single, die in Nederland 15 weken in de Top 40 stond en de 3e plaats wist te bereiken, stond ook op de eerste plaats van de singlescharts in West-Duitsland, Canada, Australië, Rhodesië, Zuid-Afrika en Nieuw Zeeland. 'Downtown' zou 15 weken in de Billboard Hot 100 staan en was daarmee de meest succesvolle single van Petula Clark. De gitarist op het liedje is Jimmy Page die later wereldberoemd zou worden met de band Led Zeppelin.

01 The Righteous Brothers - You've Lost That Lovin' Feelin'
01 The Righteous Brothers - You've Lost That Lovin' Feelin'

Op de allerhoogste plaats in de Billboard Hot 100 treffen we deze week wederom de single 'You've Lost That Lovin' Feelin'' van The Righteous Brothers aan. Het liedje werd geschreven door Phil Spector, Barry Mann en Cynthia Weil en leverde het Amerikaanse duo, bestaande uit Bill Medley en Bobby Hatfield, hun allergrootste hit op. 'You've Lost That Lovin' Feelin'' van The Righteous Brothers zou 16 weken in de Amerikaanse hitlijst staan en was de eerste van twee nummer 1 hits voor het duo in Amerika. In ons land stond de versie van The Righteous Brothers gezamenlijk met de versies van Cilla Black en Trea Dobbs in Nederlandse Top 40 en bereikte daarin een achtste plaats.