Game Mania-manie in Amsterdam [fotoverslag]

Vanmorgen was de opening van de Game Mania conceptstore in Amsterdam. Zoals in de aankondiging te lezen was, kregen de eerste 100 bezoekers een leuke goodiebag. Gamefanaten, koopjesjagers en nieuwsgierigen waren er al vroeg bij om hun kadootjes te bemachtigen.

Game Mania Amsterdam - rij
De rij om 9:15

PoeHao was er vanaf 9:15 en toen was er reeds een aardige rij. De temperaturen waren niet erg uitnodigend om zolang stil te staan, maar het was voor een goed doel. Om 10 uur ging de deur onder luid gejuich open.

Game Mania Amsterdam - ingang

Game Mania Amsterdam - kassa

De winkel is minder groot dan eerder door velen (ook PoeHao) was gedacht. Omdat er ook evenementen en toernooien worden gehouden, werd er aan een open ruimte met schermen gedacht. De opzet is nog steeds dat het echt een winkel is en als er evenementen worden gehouden, dan zullen er extra schermen bijkomen. Evenementen vinden dan ook buiten de reguliere openingstijden plaats.

Game Mania Amsterdam
Ook bordspellen

Game Mania Amsterdam - dak
Mooi dakraam

De winkel is goed onder handen genomen. Ook het dakraam is aangepakt.

Game Mania Amsterdam

Game Mania Amsterdam
YouTuber King Alert is ook DJ

YouTuber King Alert stond achter de draaitafel om de sfeer er lekker in te houden. Op dit moment is er een Meet & Greet met onder andere zijn collega JoostSpeeltSpellen. Vanmiddag is er een Dragon Ball FighterZ-toernooi gevolgd door een FIFA-toernooi.

Game Mania Amsterdam

Game Mania Amsterdam - Cosplay

De rij bleef nog een hele tijd. Omdat het zo druk was, kon niet iedereen meteen in de winkel worden toegelaten. Gelukkig bleef de sfeer gemoedelijk en was eenieder geduldig. Het publiek is erg gemengd: er zijn lieve oma’s, enthousiaste kinderen en bedaarde dertigers die allemaal door elkaar heen schuivelen. Sommige fans kwamen zelfs in cosplay hun games uitzoeken.

Game Mania Amsterdam - rij
De rij om 11:00

Game Mania Amsterdam

De eerste Nintendo Switch was al binnen een half uur gewonnen. PoeHao deed nog een poging om de tweede binnen te slepen, maar helaas. Gelukkig had hij wel een goodiebag. Daar zat in: Een Call of Duty-poppetje om een kabel vast te houden, een Game Mania-mok, -dummy, -flesopener, -knijpkat, een Super Mario Odyssey-broche, een Star Wars Chewbacca- luchtverfrisser, een Tekken 7-sleutelhanger en een kaart van RiME. Dit allemaal natuurlijk in een bijpassend Game Mania-rugtasje. Voor degenen die hun kooplust hadden bevredigd was er ook een Super Mario Odyssey-poster.

Game Mania Amsterdam - goodie bag
De inhoud van de goodie bag