De Top 10 van de Top 40 van 28 januari 1978

Vandaag gaan we 40 jaar terug in de tijd. Terug naar de Top 10 van de Nederlandse Top 40 van 28 januari 1978. Een top 10 met opvallend veel eendagsvliegen.

10 Mighty Sparrow & Byron Lee and the Dragonaires - Only A Fool
10 Mighty Sparrow & Byron Lee and the Dragonaires - Only A Fool

'Only A Fool' van Mighty Sparrow & Byron Lee and the Dragonaires was een single die in 1969 ook al eens was uitgebracht. Destijds kwam de single niet verder dan de 31e plaats en was na 3 weken alweer uit de lijst verdwenen. Op 31 december 1977 werd de single opnieuw uitgebracht en was ditmaal wel een groot succes. De single zou uiteindelijk 27 weken in de Nederlandse Top 40 staan en haalde de 2e plaats.

 09 José e Los Reyes - Lailola (No Ablas Mas)
09 José e Los Reyes - Lailola (No Ablas Mas)

Op 7 januari 1978 verscheen 'Lailola - No Ablas Mas', de eerste en enige single van José e Los Reyes. 3 weken later zou de single in de top 10 en staan en uiteindelijk in de 10 weken dat de single in de Nederlandse Top 40 te vinden was op de 7e plek blijven steken. José e Los Reyes zou later wereldberoemd worden als oprichter van de band Gypsy Kings.

08 Vader Abraham - Smurfenbier
08 Vader Abraham - Smurfenbier

Nadat Vader Abraham een wereldhit had gescoord met 'Het Smurfenlied' kwam op 21 januari de single 'Smurfenbier' op de 13e plaats binnen in de Nederlandse Top 40. 'Smurfenbier' was een week later de hoogste stijger in de top 10 en zou uiteindelijk de 5e plaats halen.

07 Brighouse & Rastrick Brass Band - The Floral Dance
07 Brighouse & Rastrick Brass Band - The Floral Dance

Op de 7e plaats in de top 10 van de Top 40 van 28 januari 1978 komen we wederom een eendagsvlieg tegen. 'The Floral Dance' van het Britse Brighouse & Rastrick Brass Band is zo'n typisch nummer dat velen kennen maar waarvan bijna niemand de titel of uitvoerende artiest weet te benoemen. Toch stond het liedje 7 weken in de Nederlandse Top 40 en wist de 7e plaats te bereiken. In het Verenigd Koninkrijk deed het aanstekelijk nummer het nog beter en wist alleen 'Mull Of Kintyre' van Wings de single van de hoogste plaats in de Britse charts te weerhouden.

06 Ome Joop en het Dik Voormekaar Koor - Tingelingeling
06 Ome Joop en het Dik Voormekaar Koor - Tingelingeling

De hoogste Nederlandstalige plaat stond deze week op de 6e plaats in de Nederlandse Top 40. Het was carnaval en daar pikte ook Andre van Duin zijn graantje van mee met deze geinige single van Ome Joop en het Dik Voormekaar Koor. De single 'Tingelingeling' zou in totaal 7 weken in de Nederlandse Top 40 staan.

05 Bonnie Tyler - It's A Heartache
05 Bonnie Tyler - It's A Heartache

Nadat ze in 1977 haar debuut had gemaakt met de single 'Lost In France' verscheen op 7 januari de tweede single van Bonnie Tyler getiteld 'It's A Heartache'. De uit Wales afkomstige zangeres die eigenlijk Gaynor Hopkins heette, scoorde met 'It's A Heartache' haar grootste hit in de Nederlandse Top 40. De single was 11 weken in de lijst te vinden en zou de 3e plaats bereiken.

04 Sheila B. Devotion - Singin' In The Rain
04 Sheila B. Devotion - Singin' In The Rain

Na haar succes met haar eerste Engelstalige single 'Love me Baby' scoorde de Franse zangeres Sheila en de dansers van B. Devotion een wereldhit met de discoknaller 'Singin' In The Rain'. De single stond 11 weken in de Nederlandse Top 40 en haalde daarbij de 3e plaats.

03 Jonathan Richman & the Modern Lovers - Egyptian Reggae
03 Jonathan Richman & the Modern Lovers - Egyptian Reggae

'Egyptian Reggae' was de eerste en ook enige hit voor Jonathan Richman & the Modern Lovers in Nederland. Het verdomd catchy deuntje was op 24 december 1977 in de Nederlandse Top 40 verschenen en zou daar uiteindelijk 10 weken in te vinden zijn met de 2e plaats als piekpositie.

02 Wings - Mull Of Kintyre
02 Wings - Mull Of Kintyre

'Mull Of Kintyre' stond op 28 januari al 9 weken in de Nederlandse Top 40 en was daarmee de oudste plaat in de top 10 van deze week, als we de heruitgave van Mighty Sparrow niet meerekenen. De single had 5 weken op de 1e plaats in de hitlijst gestaan en zakte deze week naar de tweede plaats. 'Mull Of Kintyre' van Wings stond in totaal 17 weken in de singleslijst.

01 Scott Fitzgerald & Yvonne Keeley - If I Had Words
01 Scott Fitzgerald & Yvonne Keeley - If I Had Words

Op 28 januari 1978 had de Nederlandse Top 40 een nieuwe nummer 1 hit te pakken met de single 'If I Had Words' van het duo Scott Fitzgerald & Yvonne Keeley (de zus van Patricia Paay). De single zou tot en met 11 maart op die hoogste plek in de hitlijst te vinden zijn en stond in totaal 17 weken in de Nederlandse Top 40. De single, die werd opgenomen met The St. Thomas Moore School Choir, was ook de enige hit voor zowel Scott Fitzgerald als Yvonne Keeley.