Disneyland Paris viert de 25e verjaardag elke dag met magie

Het staat bekend als de plek waar dromen uitkomen, waar volwassenen ook weer even kind worden en waar vooral feestgevierd kan worden. Dit jaar viert Disneyland Paris zijn verjaardagsfeestje, want het park is namelijk 25 jaar geworden. En dat moet natuurlijk gevierd worden; op een grootse manier met veel nieuwe attracties en verrassingen.

Het is duidelijk, er valt wat te vieren!
Het is duidelijk, er valt wat te vieren!

Allereerst zijn er een aantal nieuwe shows te beleven in het park, die vooral in weten te spelen op wat kinderen het liefste zien als ze een dagje naar Disneyland komen. Zo is Mickey natuurlijk van de partij maar heeft hij ook zijn vrienden meegebracht voor het complete plaatje. Samen vieren zij op het Castle Stage de 25e verjaardag van het park in de vorm van een muzikale ensemble, de Happy Anniversary Disneyland Paris-show. Zoals altijd geschikt voor alle leeftijden. Leuk voor kinderen én voor de ouders. 

Er is echter later op de dag nog veel meer ruimte voor een feestje op datzelfde Castle Stage. Zo ongeveer alle Disney prinsen en prinsessen zijn uitgerukt voor de magische Starlit Princess Waltz, waarin ook weer veel wordt gezongen en gedanst en waarbij het vooral een feest der herkenning is. Terwijl de kinderen zich vergapen aan de mooie kostuums en de betoverende muziek is het aan de ouders om eens een goed potje ‘Guess Who’ te spelen en te kijken of zij ook nog een beetje thuis zijn in de wereld van Disney. De grote groep die op het podium staat aan het einde bestaat namelijk zowel uit nieuwe als klassieke Disney prinsessen. Het grote applaus dat de verzameling figuren uiteindelijk elke dag weer mag ontvangen is meer dan verdiend, want wat zit zo’n show toch goed in elkaar.

Happy Anniversary Disneyland Paris: feest der herkenning
Happy Anniversary Disneyland Paris: feest der herkenning

Als de klok in het park zes uur slaat is het meestal een seintje om klaar te gaan staan, en ook al wordt het ook nog omgeroepen, een bezoeker doet er goed aan om zelf alvast een plaatsje uit te zoeken langs de befaamde Main Street voor de Disney Stars on Parade. En ook die is helemaal vernieuwd voor de 25e verjaardag, met nog meer spectaculaire voertuigen, figuren én nieuwe muziek. Het moet uiteindelijk natuurlijk een van de hoogtepunten van de dag vormen op dat verjaardagsfeestje.

En dan zijn er natuurlijk ook nog de attracties. Zo is de Space Mountain omgedoopt tot Hyperspace Mountain en staat het helemaal in teken van Star Wars. Zo lijkt het net alsof een bezoeker plaatsneemt in een TIE fighter en het op moet nemen tegen de Dark Forces op een speciale, intergalactische missie. Ook de simulator Star Tours is verbouwd en omgetoverd tot Star Wars-attractie.

De uitnodiging voor het feestje, het entreeticket, wordt overigens op het einde van de dag, wanneer de schemering is ingezet, op een fantastische manier verzilverd. De kers op de taart is toch wel de gloednieuwe avondshow, Disney’s Illuminations. Deze show bestaat uit een projectie op het Kasteel van Doornroosje, waarin een enorme selectie Disney-films voorbij komt en die worden begeleid door Mickey, muziek en heel veel vuurwerk. Met zijn bijna 20 minuten zijn de momenten waarop de mond openvalt en het kippenvel toeslaat niet meer op een hand te tellen en is er vooral ruimte voor verbazing hoe een projectie op een kasteel de bezoeker zo mee weet te nemen op een reis door die 25 jaar. En dat dan allemaal onder begeleiding van al die verschillende films.

Disney's Illuminations: een hoge wow-factorDisney's Illuminations: een hoge wow-factor

Een dag in het verjaardagsjaar van Disneyland Paris is er zeker een om mee te moeten maken. De magie die het park normaal al met zich mee weet te brengen wordt uitgebreid door de verschillende shows, de parade en die bijzondere avondshow. Het blijft dan ook lastig om weer die magische wereld uit te moeten stappen, maar de kracht die de magie met zich meebrengt, is er een om dan weer niet snel te vergeten. 

Overigens vond dit weekend ook de Europese première van de nieuwe Pirates of the Caribbean-film, Salazar's Revenge, plaats in het park. Daar was FOK! natuurlijk bij. Lees snel verder!