FOK!toen: The Velvet Underground and Nico - The Velvet Underground and Nico

De verschillende uitvoeringen

De Britse persing van The Velvet Underground And Nico
De Britse persing van The Velvet Underground And Nico
Een Australische her-uitgave van The Velvet Underground And Nico
Een Australische her-uitgave van The Velvet Underground And Nico
Een Japanse her-uitgave van The Velvet Underground And Nico
Een Japanse her-uitgave van The Velvet Underground And Nico

Van The Velvet Underground & Nico zijn een aantal versies uitgebracht. Naast het reguliere album uit 1967 verscheen er in 1986 een lichtelijk afwijkende uitvoering van The Velvet Underground & Nico op CD. Zo bevatte de CD het nummer 'All Tomorrow's Parties' met een enkele zangpartij in plaats van de bekende dubbele zangpartij.

In 1995 maakte het album ook deel uit van de omvangrijke Peel Slowly and See box set. Op de 2e CD treffen we naast het reguliere album ook de single remix aan van 'All Tomorrow's Parties', een tweetal tracks van Nico van het album Chelsea Girl en een stuk van zo'n 10 minuten uit het 45 minuten durende 'Melody Laughter' aan. Ook komen we in deze box de Ludlow Street demo's uit 1965 tegen.

In 2002 verscheen er ook een Deluxe Edition van The Velvet Underground & Nico, met als bonustracks een vijftal tracks van Nico en de mono mixen van de singles 'All Tomorrow's Parties' en 'Sunday Morning' en de bijbehorende B-kanten 'I'll Be Your Mirror' en 'Femme Fatale'. Als laatste verscheen er in 2012 nog een 45th Anniversary Super Deluxe Edition met een enorme hoeveelheid bonusmateriaal, waaronder de veelgezochte Scepter Studios acetate en een opname van het concert in Valleydale Ballroom, Columbus, Ohio van 4 november 1966.

Het album

The Velvet Underground And Nico a

Kant A:

A1 Sunday Morning

A3 Femme Fatale

A4 Venus In Furs

A5 Run, Run, Run

A6 All Tomorrow's Parties

The Velvet Underground And Nico b

Kant B:

B1 Heroin

B2 There She Goes Again

B3 I'll Be Your Mirror

B4 Black Angel's Death Song

B5 European Son To Delmore Schwartz