Fallout 4: De locaties in Boston in het echt

We kijken met ontwikkelaar Bethesda mee naar enkele locaties in het spel Fallout 4. Er zijn er natuurlijk nog meer, maar dit zijn de bekendere plekken in Boston, de omgeving waarin ook het spel zich afspeelt na een nucleaire ramp.

Bunker Hill Monument

Fallout 4: Bunker Hill Monument ingame Fallout 4: Bunker Hill Monument in het echt

Het Bunker Hill monument is gebouwd om de Slag om Bunker Hill te herdenken. Dit was het eerste grote conflict tussen de Britten en Amerikaanse patriotten in de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog. De slag vond plaats op 17 juni 1775. De 67 meter grote granieten obelisk is gebouwd tussen 1827 en 1843 in Charlestown. Er zijn 294 treden naar de top. In het gebouw ernaast staan een beeld van Dr. Joseph Warren en een diorama van de slag. Bunker Hill is een van de plekken aan de Freedom Trail en maakt deel uit van het Boston National Historical Park. Een renovatie van het monument in 2007 kostte een slordige 3.7 miljoen dollar. Mocht je er ooit in de buurt zijn: het monument en het Bunker Hill museum zijn gratis te bezoeken.

Fenway Park

Fallout 4: Fenway Park ingame Fallout 4: Fenway Park in het echt

Fallout 4: Fenway Park ingame Fallout 4: Fenway Park in het echt

Fenway Park is een honkbalstadion in Boston. Sinds 1912 spelen de Boston Red Sox er, het team dat meespeelt in de Major League Baseball. Fenway is het oudste stadion in de MLB. Het is vaak verbouwd, maar nog steeds is het een van de kleinste stadions qua zitplaatsen. Er kunnen nog geen veertigduizend bezoekers naar een westrijd kijken. Naast honkbal worden er ook American football, hockey en voetbal gespeeld, en natuurlijk zijn er concerten en andere evenementen. Het bekende stadion is sinds 7 maart toegevoegd aan het National Register of Historic Places.

Massachusetts State House

Fallout 4: Massachusetts State House ingame Fallout 4: Massachusetts State House in het echt

Het Massachusetts State House is het parlementsgebouw van de Amerikaanse staat Massachusetts. De gouverneur van Massachusetts heeft er ook zijn kantoor. Het gebouw staat op Beacon Hill in Boston. Het gebouw ligt op de Freedom Trail wandelroute en staat op de Amerikaanse monumentenlijst. Het gebouw is ontworpen door Charles Bulfinch en werd in 1787 opgeleverd. Het werd pas in 1798 in gebruik genomen door het parlement. In de loop van tweehonderd jaar is het gebouw meerdere malen uitgebreid met zijvleugels en een aanbouw aan de achterkant.