Vijf Filmtips voor de maand Februari

Eindelijk is de winter aangebroken en binden veel Nederlanders de schaatsen onder. Niettemin is er voor de bioscoopbezoeker genoeg te beleven in deze periode. Dit komt vooral doordat de Oscars in de maand februari worden uitgereikt. Doorgaans zijn in deze maand de laatste Oscarfilms in de bioscoop te bewonderen. Ook dit jaar is dat het geval met films als War Horse, The Descendants en Hugo.

Sowieso is het aanbod van films deze maand zeer afwisselend. Zo zijn er Nederlandse films als Achtste-groepers Huilen Niet, De Goede Dood en het ongetwijfeld geniale Zombibi. Films die in de Verenigde Staten succesvol waren zijn de horrorfilm The Devil Inside en het langverwachte The Muppets. Ook van The Woman in Black (met Daniel Radcliffe), Young Adult (met Charlize Theron), Safe House (met Denzel Washington) en In the Land of Blood and Honey (van Angelina Jolie) wordt veel verwacht. Dit geldt veel minder voor Ghost Rider: Spirit of Vengeance (met Nicolas Cage), Jack and Jill (met Adam Sandler) en This Means War (met Reese Witherspoon).

Zoals altijd wordt in deze special extra aandacht besteed aan de films waarvan het meest verwacht wordt. Hoewel het veelal moeilijk te voorspellen is welke films daadwerkelijk goed zullen bevallen, kan ik verklappen dat één van de geselecteerde films behoort tot de beste films die ik sinds jaren gezien heb. De recensie van deze film volgt volgende week.

Front