Interview: Team Vers Fruit (48 Hour Film Project)

Dit weekend breekt het 48 Hour Film Project los. Binnen twee dagen strijden vele teams om een trofee, filmvertoning bij Filmapalooza en het softwareprogramma Movie Magic Screenwriter Software 6 dat veel voor films wordt gebruikt. FOK!film sprak het team 'Vers Fruit' van Hugo van Dijke en Yaël Ovadia over hun deelname aan dit stressvolle evenement.

Vers Fruit

Hugo en Yaël, jullie doen mee aan het 48 Hour Film Project. Kunnen jullie in het kort uitleggen wat dit evenement precies inhoudt?

Hugo: "Het 48 Hour Film Project is een project waarbij je binnen 48 uur een complete korte film van tussen de drie en de zeven minuten bedenkt, maakt en monteert. Op vrijdagavond om 19:00 krijg je te horen welk genre de film moet zijn (dat wordt middels een loting bepaald) en op zondag om 19:00 moet de film klaar zijn. Verder krijgt elk team een object, een karakter en een zin die sowieso in de film voor moeten komen."

Yaël: "Denk aan een koffer, Pablo de ijsverkoper en 'Ik ben vergeten een belangrijke vraag te stellen'. Doordat je pas op vrijdag weet wat voor film je gaat maken, moet je overal op voorbereid zijn. Je moet verschillende locaties, props en acteurs klaar hebben staan."

Hugo: "De vertoning van de film is volgende week donderdag al, tijdens het Nederlands Film Festival. De dag daarna worden de prijzen uitgereikt. Er zijn prijzen te winnen voor beste film, beste regie, beste acteerwerk, et cetera."

Waarom heb je je ingeschreven?

Beiden: "Vanwege de uitdaging!"

Hugo: "Het lijkt ons ontzettend moeilijk om het weekend tot een goed eind te brengen. Alles moet kloppen, je hebt simpelweg geen tijd voor foutjes."

Yaël: "Voor mij is het een uitdaging om het team goed te laten functioneren. We zijn toch met een mannetje of 12-15, onder een geweldige tijdsdruk. "

Wat gaan jullie filmen?

Hugo: "Dat weten we dus nog niet. Wel weten we dat we in of rond Amsterdam gaan filmen. Onze 'basis' voor het weekend is in een kantoor aan de Singel, dus dicht bij alles."

Yaël: "Dat is nog een heel gedoe, want veel meer dan het kantoor hebben we nog niet. We zijn nog op zoek naar een aantal locaties: een woonhuis waar we mogen filmen, een grote tuin, een kelder. Dus als je nog iemand kent?"

Hoe is de voorbereiding op het weekend?

Hugo: "Waanzinnig. We hebben er al zoveel uur inzitten. Het team is al bij elkaar gekomen, we hebben al 1.000 euro aan sponsoring kunnen regelen, er zijn al camera's gehuurd en nog veel meer. Verder hebben we een lijst met eventuele props en waar we die dan vandaag gaan halen op de dag zelf gemaakt. Ook hebben we al een hele hoop acteurs klaarstaan; naast de twee vaste acteurs die we al hebben: Boris Schreurs (Body Language, So You Think You Can Dance) en Marloes van der Wel (Radeloos)."

Hebben jullie aankomend weekend nog hulp van iemand nodig?

Yaël: "Jazeker! Vooraf eigenlijk al. Zoals ik eerder al zei, zijn we nog op zoek naar een aantal locaties. Woon je in Amsterdam en heb je een locatie voor ons? Stuur ons dan een berichtje! Je kunt ons ook volgen op Twitter. Daar zullen we op de dag zelf (zaterdag) allerlei verzoeken plaatsen."

Waarom gaan jullie (niet) winnen?

Hugo: "Natuurlijk gaan we wel wat winnen. Altans, dat is het doel. We zijn een groep enthousiastelingen die elkaar op elk punt aanvullen. Moet goed komen."