De Lowlands-tip 5 van Mexicaantje.

Nog vier dagen en het Lowlands-festival in de polder van Biddinghuizen barst weer los. De koorts in ons eigen Lowlands-forum bereikt nu al het kookpunt en de komende dagen tippen we hier de acts die de Lowlandsgangers zeker niet mogen missen en de thuisblijvers helaas zullen gaan missen. Vandaag de vijf aanraders van user Mexicaantje..

1. The Bloody Beetroots + Death Crew '77 (zaterdag / 19.30 / Bravo)
Wil je energie? Wil je springen? Wil je helemaal losgaan? Wil je een combinatie van keiharde electro, punk, acid, klassiek en hiphop (volgens Lowlands.nl)? Ga dan hierheen. Serieus, te fucking vet. De energie die van deze mannen afkomt, ge-wel-dig. In Watt was het één grote pit, maar wel een fijne pit. Als je begrijpt wat ik bedoel. Anyway, must see.


2. Richie Hawtin presents Plastikman (live) (zaterdag / 21.30 / Bravo)
Oi. Hier kan ik niet zo heel veel over zeggen. Heerlijke minimal om in een muziektrance te komen van hier tot Tokyo en terug. Heb zijn sets nog niet meegemaakt, maar als je op YouTube kijkt ziet dat er veelbelovend uit. Lowlands.nl zegt: "Een uniek festijn, waarbij niet alleen je benen, maar ook al je zintuigen aan het dansen slaan." Zegt genoeg. Thing is, je moet het kunnen waarderen.

 

3. OK Go! (vrijdag / 17.10 / India)
Oh here it goes again! Lang geleden (voor mij, Mexicaantje., ik ben slechts 17) dat ik deze mannen in Polen door mijn mp3-spelers hoorde schallen met Ge-ge-ge-ge-get over it, woo! en C-c-c-cinnamon lips, maar OK Go! is terug met opnieuw wervelende clips en een mix van pop, rock 'n roll en indie. Wat wil je nog meer?

 

4. Go Back To The Zoo (zondag / 13.00 / India)
Bekend geworden als 3FM Serious Talent. Onze eigen Nederlanders, Go Back To The Zoo maakt ons trots. Live zijn ze net zo goed als op CD, zo niet beter. In Zutphen kregen ze iedereen, zelfs mijn Grieksleraar, aan het springen en geloof me, dat is knap.

 

5. Yeasayer (zondag / 15.30 / Grolsch)
Last but not least. Twee heerlijke albums, en live zijn ze geweldig. Ik heb ze gezien op Rock Werchter en het was voor mij de grootste verrassing van het festival. Een optreden van hun is één en al teamwork, en teamwork is heerlijk om naar te kijken en heerlijk om aan mee te werken. En dat zie je.