Cyber Nations join de FOK-alliantie

Michel (OA)

FOK! is niet alleen de FP, de fora of het weblog, FOK! is meer dan dat! Waar je ook kijkt en zoekt, FOK! is overal. Zo is het ook actief op Cyber Nations, waar mensen zich hebben verenigd onder de FOK! vlag.


Cyber Nations
Cyber Nations is een gratis online browsergame waarbij je een eigen land opricht. Je bouwt de economie op, je kiest je regering, je kiest ook een religie en nog veel meer. Je kunt oorlog voeren maar je kunt ook vredig regeren. Je moet belasting innen en je kunt infrastructuur bouwen waardoor je landje groeit!

Je beheert dus alles, van de plaats van je land tot de valuta. Je bevolking wil ook wel iets in de pap te brokkelen hebben dus ze willen soms een andere regeringsvorm en een andere religie. Je kunt het in de wind slaan maar je kunt ze ook geven wat ze wensen. Je kunt belasting innen en daarmee kun je technologie en infrastructuur kopen. Maar pas op! Andere landen kunnen ermee aan de haal gaan. Daarom is het verstandig om een leger te trainen.

Er is niets beter dan de vijand te kunnen intimideren. Je kunt er zelfs mee op oorlogspad gaan. Je moet ook voor de handel van je land zorgen. Hiermee kan je heel wat kortingsbonussen krijgen.

FOK!-alliantie
Na een eigen landje en leger is het ook goed om je aan te sluiten bij een alliantie. In een alliantie ben je veiliger dan alleen. Ze helpen met de handel en ze organiseren zogenaamde 'deals' waarmee je in één slag veel geld kunt verdienen. Eén van die allianties is FOK!. Wij zijn een alliantie van enkel Nederlandstaligen, waardoor we een uniek karakter hebben. Wij krijgen veel respect van andere allianties omwille van ons grote aantal en onze eigen vorm van humor. Want dat vinden wij belangrijk, de goede sfeer onderling.

Wij hebben een totaal van 212 leden onder onze hoede. Wij zoeken nu nieuwe leden om onze groep te versterken. We zijn de nummer 12 van het hele spel en daar zijn we trots op! (er zijn naar schatting zo ongeveer 200 allianties)

Hoe speel je Cyber Nations?
Je kunt het spel zo intensief spelen als je wilt. Heb je weinig tijd dan kom je met 5 minuutjes per dag toe. Als je het liever wat intensiever speelt dan kan je een functie krijgen binnen FOK, bijvoorbeeld diplomaat, zodat je de relaties kunt onderhouden en bouwen met andere allianties. Of misschien een andere functie, we hebben bijna altijd wel een functie als je dat wenst.

Politiek is heel belangrijk in het spel want oorlogen kunnen ontstaan voor je het weet. En alliantieoorlogen of wereldwijde oorlogen zijn gigantische gevechten waarbij iedereen tegen iedereen vecht; zoiets maken we vaak mee! Dat is ook het leuke aspect van het spel. Je hoeft ook niet heel de tijd op je landje liggen kijken, je kunt je ook amuseren in ons forum of je kan een babbeltje slaan op IRC met de andere leden.

Hoe kun je je opgeven voor Cyber Nations en hoe kun je je bij de FOK-alliantie aanmelden?
1. Creëer je land hier en zet je teamkleur op oranje en je defcon op 5, het beste is ook om je landje op monarchie te zetten.
2. Meld je vervolgens aan bij de FOK-alliantie: Edit my nation -> Alliance affiliation -> Specify other -> FOK
3. Registreer je op het forum van de FOK-alliantie en meld je daar aan.
4. Je kunt nu de FOKacademie doorlopen om het spel te leren waarbij je als beloning geld verdient waarmee je je landje direct een flink stuk kunt laten groeien.
5. Kom op IRC en sla een babbeltje met de andere leden. Deze zullen al je vragen met plezier beantwoorden.

Nog niet overtuigd? Bekijk dan ons promofilmpje: http://www.youtube.com/watch?v=ttNM60VkWlU