FOK! stuurt ex-dakloze met gezin naar de Efteling

Op het forum loopt al enige tijd de reeks "Vraag wat je wil". Soms vraag je je wel eens af hoe bepaalde zaken in elkaar steken, hoe zou het zijn om een specifiek beroep te hebben. Wat beweegt mensen met een bijzondere hobby? Hier hebben die mensen anoniem de mogelijkheid om vragen te beantwoorden.

Een paar weken geleden was het de beurt aan iemand die vorig jaar 10 maanden dakloos is geweest. En hij zou het leuk vinden als de dag kwam dat hij "iets extras kan doen met mijn familie. Een dagje Efteling ofzo."

FOK! zou FOK! niet zijn als er niet iets georganiseerd zou worden. En binnen 2 dagen was er genoeg opgehaald om dit gezin naar de Efteling te laten gaan.

Intussen zijn ze geweest en willen ze jullie graag laten weten hoe het was.

Mijn dochter werd juichend wakker en daardoor wij ook. Om half 9 kwam een vriend ons ophalen en hij bracht ons naar het station. Na een heerlijke treinrit en busrit kwamen we om net voor half 11 bij het park aan. Van te voren hadden wij een rolstoel geregeld zodat mijn vrouw niet hoefde te lopen. De reis naar de Efteling was al zwaar genoeg om erg moe te zijn. Het mooie was dat ik mijn dochter op haar schoot kon zetten en zo snel naar Droomvlucht kon lopen. Het was sowieso niet druk in de Efteling, maar het is meestal druk bij Droomvlucht, maar nu dus niet. Zodra we zaten begon mijn dochter heel vaak "Wooooow!" te roepen en dat maakte ons erg blij.

Droomvlucht was een hit, net als Monsieur Cannibale, Fata Morgana, Symbolica, Polka Marina, Holle Bolle Gijs, en het Volk van Laaf. Daarnaast hebben we heerlijk eten op als poffertjes, een heerlijk buffet en aan het einde een lekker broodje kebab. Oja en het treintje was geweldig. Natuurlijk hebben we best lang in het sprookjesbos gelopen en net als veel andere kinderen was ze vooral bezig met die muziekpaddestoelen. Ze was net te klein voor Joris en de Draak (en heeft weer motivatie voor het eten van alle groenten). Het lichtgevende souvenir uit de shop bij Fata Morgana is haar favoriete speelgoed op het moment. Ze lag uiteindelijk om kwart over negen in haar bed en heeft heerlijk geslapen.

Het was onvergetelijk en wij zijn de donateurs zeer dankbaar. Uiteraard ook FOK! nog erg bedankt voor het geven van een platform voor mijn verhaal.

Met vriendelijke groet,

Een zeer dankbare en blije familie.

Een erg blije vraagwatjewil ex-dakloze met gezin naar de Efteling (Foto: Vraagwatjewil)
Een erg blije vraagwatjewil ex-dakloze met gezin naar de Efteling (Foto: Vraagwatjewil)