Kamervragen!

Een belangrijk politiek instrument van het parlement om de regering te controleren. Of van politieke partijen om aandacht te trekken? Of van parlementsleden om hun kop in de kijker te spelen...

Het parlement mag schriftelijk vragen voorleggen aan bewindslieden, en de vragen horen binnen drie weken ook weer schriftelijk beantwoord te worden. Uitstel vragen mag.

Wie kijkt er eigenlijk nou eens goed naar alle kamervragen die gesteld worden? En naar de antwoorden die erop komen?
Nou.. vanaf nu: FOK! Een nieuw FOK!forum is geboren: FOK! Kamervragen!

Leve de parlementaire democratie!
In 2011 is er een keer een sommetje gemaakt, over hoeveel een kamervraag beantwoorden nu eigenlijk kost. Dat sommetje is vast discutabel en in elk geval achterhaald door inflatie en salarisstijgingen en de afgenomen gasopbrengsten en weet ik veel, maar destijds was de uitkomst dat 1 vraag zo'n €3.750 kost.

Alle vragen worden gepubliceerd op de officiële site van de Tweede Kamer. Daar komt elke verse vraag op te staan op de dag dat de vraag wordt ingediend. En alle antwoorden komen er ook te staan, op de dag dat de minister of staatssecretaris deze aanlevert. En alle berichten dat de antwoorden nog even op zich laten wachten ook.

En vanaf nu komt dat allemaal óók op FOK! te staan!
Niet omdat we graag het archief van de Tweede Kamer nog eens dunnetjes over doen, maar om de beste/stomste/meest interessante vragen en antwoorden te bespreken. Waar kan dat beter dan op het beste forum van Nederland?

PS: Omdat we zouden willen dat het oordeel van ons allen misschien ook evetueel misschien een héél klein beetje ietsjepietsje invloed zou kunnen hebben, gaan we natuurlijk ons aller geachte volksvertegenwoordigers erop wijzen dat we een leuk forum hiervoor hebben en als we een interessant topic hebben over een set vragen, of over de antwoorden. Daarom verwachten we een tikje meer parlementair taalgebruik en omgangsvormen dan we her er der op FOK ook wel eens tentoonspreiden

Kamervragen!
Kamervragen!