Lotte Verbeek (Outlander) te gast op Dutch Comic Con

FOK! mag exclusief de volgende gast aankondigen van Dutch Comic Con: Winter Edition op 18 en 19 november. Het is Lotte Verbeek!

De van origine Nederlandse Lotte begon haar carrière als danseres en speelde in enkele musicals, videoclips en deed wat modellenwerk. In 2006 kreeg zij haar eerste TV rol in de serie Moes, waarna de hoofdrol volgde in de film Links, waarin zij maar liefst 5 verschillende personages speelde.

Lotte vertolkte de rol van de beeldschone Giulia Farnese in de veelgeprezen televisieserie The Borgias. Hier speelde zij de maîtresse van Paus Alexander VI, gespeeld door Jeremy Irons. Voor deze rol ontving zij veel lof, wat deuren openden voor andere rollen, zoals haar dubbelrol in de psychologische thriller Suspension of Disbelief, wat haar een nominatie opleveren voor de CinemaXXI prijs tijdens het Rome Film Festival.

In 2014 speelde Lotte in The Fault in Our Stars. In de verfilming van het gelijknamige boek van John Green speelt Lotte de Nederlandse Lidewij, tegenover Willem Dafoe en Shailene Woodley. Verder speelde zij tegenover Vin Diesel in The Last Witch Hunter en in Entertainment met Michael Cera en John C. Reiley.

Vandaag de dag is Verbeek te zien in de veelgeprezen hitserie Outlander, waarin zij de rol van Geillis Duncan op zich neemt, een 18e-eeuwse Schotse met een fascinatie voor zwarte magie. Ook had zij eerder een korte rol in de Amerikaanse misdaadserie The Blacklist.

Dutch Comic Con: Winter Edition vindt plaats in de Jaarbeurs in Utrecht, tickets zijn hier verkrijgbaar.

Lotte Verbeek in Outlander
Lotte Verbeek in Outlander