Win een gouden PlayStation 4

Nathan is misschien dan wel voor het laatst bezig geweest in Uncharted 4: A Thief's End, maar we blijven schatzoeken in de uitbreiding Uncharted: Lost Legacy. Dit keer met Chloe Frazer. Ze gaat met behulp van de huursoldate Nadine Ross uit Uncharted 4 op zoek naar een oud Indisch artefact. De twee zijn er niet alleen aan het schattenjacht. Asav, een man die zichzelf verrijkt door in tijden van oorlogen te handelen met allerlei partijen wil het object ook graag hebben. Diep in de bergen van India leren de twee vrouwen samenwerken om het mysterie van het artefact te ontrafelen, terwijl ze tegelijkertijd moeten voorkomen dat de regio in chaos geraakt door Asav.

Op FOK! kunnen we ook niet genoeg krijgen van schatten zoeken, dus gaan we in samenwerking met Sony PlayStation op vrijdag 18 augustus een schattenjacht opzetten in Rotterdam. De schat die je kunt vinden? Het gaat om een gouden PlayStation 4 met daarbij het spel Uncharted: Lost Legacy. Er is nog een tweede schatkist te vinden met daarin het spel en een gouden controller. Deelnemers moeten dan een aantal activiteiten verrichten in Rotterdam om een code te krijgen en zo een van de schatkisten te kraken. Meer details zoals tijd en natuurlijk wat hints over de vindplaats volgen later in deze week, maar zet vrijdag al vast in de agenda om op schattenjacht te gaan.

Woensdag delen we de kaart van Rotterdam met daarop de locatie waar je de schatkisten kunt vinden. Vrijdag 18 augustus tussen 14:00 en 17:00 zie je iemand van PlayStation in de buurt van de aangegeven lokatie rondhangen. Deze persoon heeft een aantal vragen gerelateerd aan Uncharted. Als je de juiste antwoorden geeft krijg jij de code van het cijferslot van de kist. Wees gerust, de kisten zijn even zwaar, dus je hoeft je geen breuk te tillen. Je kunt ook niet weten welke van de twee kisten je hebt gevonden want de prijzen worden veilig opgestuurd: die laten we natuurlijk niet onbewaakt in een makkelijk te vervoeren kist achter.

Met onderstaande kaart kun je de vindplaats van de kisten alvast uitdokteren voordat je vrijdag op zoek- en codekraaktocht gaat.

De regels ter plekke zijn simpel: ergens in de buurt van de pijl begeven zich de kisten en de contactpersoon van Sony. De contactpersoon staat bij de kisten en wees gerust, hij of zij zal herkenbaar zijn. Als je de persoon hebt gevonden zullen er een aantal vragen gesteld worden en moet je nog wat activiteiten verrichten. Voor mensen die al eng worden van het idee 'activiteit': nee, je hoeft de marathon van Rotterdam niet te lopen, die is al een half jaar geleden geweest. Als alles lukt krijg je de code waarmee je een van de twee kistjes mag open maken. Lukt het niet, dan heb je verloren en mag je het opnieuw proberen wanneer er geen andere deelnemers zijn. Dus achter in de rij aansluiten.

Update
Een extra hint voor de vindplaats van de schatkisten en quizmaster:

Vindplaats kisten

Vindplaats kisten

PS4-prijsvraag