FOK!kers steken 5675 dollar in microkredieten!!

kiva
Het begon allemaal op 25 april, toen DennisMoore  in dit topic meldde dat hij een heel interessante manier was tegengekomen waarop je zelf aan 'ontwikkelingshulp 2.0' kunt doen: Kiva. Via de microkrediet-organisatie Kiva kan iedereen kleine leningen verstrekken (vanaf 25 dollar) aan individuele ondernemers uit ontwikkelingslanden, die daarmee geholpen worden hun bedrijfjes op te starten of uit te breiden.

Een paar maanden later hebben zich meer dan 40 FOK!-users bij het opgerichte Team FOK! aangemeld, en vandaag is een mijlpaal bereikt! De leden van het FOK!-team hebben met elkaar 3000 dollar uitgeleend! Met deze 3000 dollar heeft het team meer dan 100 ondernemers uit ontwikkelingslanden overal ter wereld geholpen, doordat zij nu de broodnodige investeringen in hun kleine bedrijfjes kunnen doen.

Als microkredietverstrekker krijg je een mooi overzicht in je portfolio met Google maps en statistieken over je verstrekte leningen en je ontvangen betalingen. Ook krijg je tijdens de looptijd van de lening af en toe updates over de ondernemer aan wie je geld hebt uitgeleend. En na afloop wordt het uitgeleende bedrag weer aan je terugbetaald. Zo kun je het geld opnieuw uitlenen aan een andere ondernemer, of via Paypal weer op je eigen bankrekening laten storten.

Als je wilt weten hoe het precies werkt, kun je de website van de organisatie raadplegen of even een kijkje nemen in het lopende Kiva-topic. Help jij het Fok!-team mee naar de volgende mijlpaal van 5000 dollar?

Update: Gisteren meldden we dat er een bedrag van 3000 dollar was ingezameld en riepen iedereen op om mee te werken naar de volgende mijlpaal, 5000 dollar. Het is inmiddels één dag, een FP bericht en een forum topic later en de teller staat nu al op 5675 dollar!