Gewijzigd moderatiebeleid

Geachte users,

Zoals een aantal van jullie vast al heeft gemerkt is er sinds kort een kleine wijziging in de moderaties.  Nu zullen de meesten van jullie geen verschil merken (behalve dat de reacties onder de berichten wat minder chaotisch zijn en wat meer over het bericht zelf in plaats van allerlei randzaken zullen gaan).

Voorheen werkten we met een systeem met negatief modereren.  -1, -2 of -3.  Bij -3 had je een ban.  Dit is de enige die is gebleven.  -1 en -2 worden niet meer gebruikt.  In plaats daarvan worden berichten die niet bij het onderwerp van het bericht passen direct verwijderd, zoals dat op het forum al ruim negen jaar gebeurt.  Hiermee willen we bereiken dat de reacties meer met het onderwerp te maken hebben, daar waar tot voor kort veel berichten werden verpest met reacties over de nieuwswaarde, spelfouten, klachten over de nieuwsposter, persoonlijke aanvallen, groetjes aan mede-users, 'kom er maar in'-reacties, fipo-meldingen etc, en de reacties daarop (en de reacties dáár weer op).  Dat is nu verleden tijd.

Als je post in een van deze categorieën valt kun je er min of meer van verzekerd zijn dat je bericht wordt verwijderd.  Alleen jijzelf ziet je bericht dan nog, met een korte melding erbij zoals in de afbeelding hieronder te zien is.

Andere users zien deze berichten niet meer.  Dit maakt het voor de persoon die zich niet naar behoren gedraagt zinloos dit soort berichten tóch te plaatsen.  Er is immers geen publiek meer om op te hitsen.  Blijft een user toch doorgaan dan zal hij uiteindelijk natuurlijk gebanned worden (wij hebben namelijk wel meer te doen dan continu reacties verwijderen van dezelfde persoon).


eventueel kunnen de moderators je bericht nog aanpassen met nadere instructies, maar je kunt in de meeste gevallen waarschijnlijk zelf wel inschatten waarom je reactie verwijderd is.  In dit plaatje is die aanpassing NIET gedaan.Overigens betekent dit niet dat je geen kritiek meer kan of mag hebben op FOK!, het beleid, de acties, de banners, de nieuwswaarde of wat dan ook, maar daar is het feedback forum voor.  Daar lopen al diverse centrale topics mbt de frontpage (herkenbaar aan [FP] in de titel).  Mocht er geen topic zijn waar jouw vraag in past dan kun je een nieuw topic aanmaken.  Met vragen over de moderatie of je ban kun je mailen met frontpage[at]fok.nl.  Hou er wel rekening mee dat we meer mailtjes ontvangen dan alleen de jouwe en we niet altijd binnen een paar uur kunnen reageren.  Ook gaan we geen ellenlange discussies aan natuurlijk.  Uiteindelijk is de beslissing aan de crew in kwestie.  Als je echter gewoon leuk meedoet zal het allemaal zo'n vaart niet lopen.  Bedenk je gewoon dat klachten e.d. in feedback horen, en niet onder diverse nieuwsberichten.  Anderen hoeven geen hinder te ondervinden van de problemen van een enkeling natuurlijk.

Met die insteek is het moderatiebeleid op de schop genomen.  Mocht je onverhoopt toch tegen een verwijderd bericht aanlopen, ga dan bij jezelf na of je reactie wel ontopic was.  Bedenk je waarom het bericht verwijderd zou kunnen zijn en pas je gedrag hierop aan.  Op die manier wordt FOK! er voor iedereen alleen maar leuker op.

We hopen (en rekenen) op ieders medewerking.  Vooral die van de kleine groep mensen die tegen verwijderde berichten aan zullen lopen.  Voor het eerst zullen zij direct ZELF hinder ondervinden van hun posts, in plaats van anderen.  We hopen dat dat voldoende zal zijn om ook die groep gezellig mee te laten doen op FOK! en dat het zetten van bans niet nodig zal zijn.

Overigens geldt voor het plaatsen van een fipo melding dat je direct een ban ontvangt.  Eenzelfde procedure hanteren we bij het plaatsen van strafbare uitingen, spam etc.  Daarin is niets veranderd.   Kom je toch nog een bericht van een ander tegen waarin fipo wordt geroepen, men 'rip aan de nabestaanden' plaatst etc., reageer er dan NIET op.  Dat resulteert er namelijk alleen maar in dat ook JOUW post verwijderd zal worden.  Zelfs als de rest van je post WEL ontopic is.

En nu weer veel FOK!plezier gewenst!
De redactie