[Actie] Heb jij de knapste familie van Nederland?

De Nationale Wetenschapsquiz van de VPRO gaat weer op zoek naar de knapste familie van Nederland. In zes voorrondes worden 6 families afzonderlijk aan de tand gevoeld. Doel? Een plek in de finale waarin de twee beste familieteams gaan strijden om de eretitel. De presentatie van de quiz ligt weer in handen van Leon Verdonschot. 

Voorrondes met familieteams
Welke familie heeft de slimste leden en wordt de knapste familie van Nederland? Tijdens een selectiedag worden zes familieteams uitgekozen die kans maken op de eretitel en een ontdekkingsreis. Per uitzending zal één familie laten zien wat ze kan. Dit wordt beoordeeld door een panel van wetenschappers. Naast het beredeneringsvermogen, worden ook de creatieve en cognitieve vaardigheiden van de families beproefd. De twee families die in de voorrondes de hoogste scores halen, nemen het tegen elkaar op in de finale, die op nieuwjaarsdag wordt uitgezonden, wederom onder toeziend oog van een jury bestaande uit wetenschappers.

Oproep
De familieteams die mee willen dingen voor een plaats in de voorrondes dienen te bestaan uit drie aan elkaar gerelateerde familieleden in de eerste graad (bijv. vader, dochter) of tweede graad (bijv. opa, neef, tante, aangetrouwd). Aangemelde families worden uitgenodigd voor de selectiedag van NWO en VPRO op 5 oktober op het Mediapark in Hilversum. 

Om mee te kunnen doen verwachten we van elk team de volgende gegevens:
1) Naam, adres, geboortedata en familierelatie van de teamleden. 
2) Een korte kernachtige beschrijving wat het team van de quiz, en van zichzelf bij de quiz verwacht.
3) Een spannende wetenschappelijk vraag.
4) Een foto van het team.

Als je samen met je familie mee wilt doen kan je, je schriftelijk of per email aanmelden. Een brief kan je sturen naar: VPRO, De knapste Familie van Nederland, Postbus 11, 1200 JC Hilversum en een mailtje stuur je naar: deknapstefamilievannederland@vpro.nl Let op! je kan je nog tot 10 september aanmelden. Zet in je aanmelding ook even dat je je via FOK! aangemeld hebt. De voorwaarden en het aanmeldingsformulier zijn te vinden op de website: www.deknapstefamilievannederland.nl.