FOK!frontpage betasite van start

Icoon Sitenews

Beste users,

Het heeft lang geduurd, er is vaak compleet from scratch begonnen door diverse developers waarvan er telkens weer nieuwe kwamen en oude stopten, tot uiteindelijk Breuls besloot dat het genoeg was geweest en dat de nieuwe frontpage er moest gaan komen. Na veel inspanning van Peter in de afgelopen paar maanden en uitgebreid overleg over hoe we zaken vanaf nu aan gaan pakken is het (voorlopige) resultaat er eindelijk. Foknieuws.nl herbergt vanaf nu de nieuwe Béta-frontpage.

Bèta?
Jazeker, Bèta. De komende periode zullen we nog sleutelen aan vormgeving en features, waarbij we ons voor een belangrijk deel zullen laten leiden door commentaar, complimenten en suggesties van onze gebruikers. Vervolgens zal de bètalocatie de livelocatie vervangen en zal foknieuws.nl de vaste url van de live-versie worden en zullen we op een nieuwe bètalocatie verder bouwen. Dat zal een continu proces worden waarbij telkens kleine updates en projecten worden opgepikt en aangepakt, in tegenstelling tot de oude situatie waarbij een hele site from scratch in één keer moest worden neergezet. Dat soort grootschalige projecten in één keer aanpakken werkt niet als je met een groep vrijwilligers werkt en het maanden moeten wachten op reacties van de users werkt uiterst demotiverend. We hopen met de nieuwe aanpak sneller dingen te bereiken en aan te kunnen pakken.

Waar kun je je commentaar kwijt?
In de eerste plaats natuurlijk onder dit bericht, maar voor het overzicht zou het mooi zijn als commentaar, vragen, suggesties en opmerkingen in het FOK!features, Bugs & Developmentforum zouden worden geplaatst. Vandaaruit zullen de ontwikkelaars feature-requests, bugmeldingen e.d. selecteren, categoriseren en aanpakken. We hopen dat iedereen mee wil denken en we hopen dat we met de nieuwe frontpage een stap in de goede richting zijn gegaan.

Enjoy! Je vindt de betalocatie op foknieuws.nl
Meer over de techniek achter de nieuwe fp vind je op de devblog.

Het FOK!team

UPDATE
Inmiddels heeft de layout zijn eerste grote overhaul gehad op basis van input van users en we zijn hard op weg de nieuwe site zo gebruiksvriendelijk en overzichtelijk mogelijk te maken, zonder concessies te doen op het gebied van inhoud. Jullie input is nog steeds meer dan welkom :)