Blu-ray: The Strangers 2: Prey at Night

louser

''Why are you doing this to us? - Because you were home''. Deze tagline komt uit de succesvolle horrorfilm The Strangers uit 2008, waarin een romantisch weekendje weg verstoord wordt door drie gemaskerde individuen. Deze debuutfilm van regisseur Bryan Bertino wist met een budget van 8 miljoen maar liefst een box-office van 82,4 miljoen Amerikaanse dollar te genereren. Logisch dan ook dat er een vervolgfilm is uitgekomen onder de noemer The Strangers 2: Prey at Night, die sinds kort in de winkelschappen ligt. Helaas weet deze film niet dezelfde indruk te maken, en het resultaat is meer een dertien-in-een-dozijn horror zonder verhaal of originaliteit. Positief puntje is de soundtrack, waarbij je als kijker lekker kan gruwelen op onder andere Bonnie Tyler's Total Eclipse of the Heart.


Cindy (Christina Hendricks) en haar man Mike (Martin Henderson) besluiten om nog één keer samen op vakantie te gaan op het platteland met hun dochter Kinsey (Bailee Madison) en zoon Luke (Lewis Pullman) voordat de rebelse Kinsey naar een kostschool wordt gestuurd. Het viertal gaat naar een trailerpark waar hun oom en tante wonen, maar wanneer zij aankomen is het al zo laat dat het familiepark er maar schimmig en verlaten uitziet. Wanneer het gezin eindelijk wil beginnen aan een welverdiende nachtrust, wordt er hard op de deur van de trailer geklopt: ''Is Tamara home?''. Deze onschuldige woorden blijken het begin te zijn van een dodelijk kat-en-muisspel met drie gemaskerde psychopaten: The Strangers.

De horrorflick begint spannend. Het gezicht van het aankloppende meisje dat vraagt naar ene Tamara is nét iets te donker verhuld dat je als kijker gelijk weet dat er iets mis is. Helaas gaat het hier vanuit bergafwaarts met The Strangers 2: Prey at Night. Dit is het gevolg van iets te veel horrorclichés, slecht acteerwerk van enkele hoofdpersonen - met name Lewis Pullman die de rol van zoon Luke op zich neemt - en een flinterdun en voorspelbaar verhaal. Jammer, want op zich is het idee achter de home-invasion horror juist angstaanjagend: Opgejaagd worden door een stel psychopaten die willekeurig een huis uitkiezen om uit te moorden. Iets wat in feite iedereen dus zou kunnen overkomen.

the strangers 2

Een welkome aanvulling is de muziek die gebruikt wordt in The Strangers 2: Prey at Night, waarmee het eigenlijk een grappige hommage aan de jaren '80 slasherfilms wordt. De soundtrack met Kim Wilde's Kids in America en Cambodia past perfect bij het ouderwetse plattelandssfeertje dat wordt neergezet. Deze muzikale pareltjes tussendoor weten je alsnog af en toe te vermaken, waar de horror op veel momenten juist een beetje te wensen overlaat. Want de gemaskerde Strangers zijn helaas nou niet echt bepaald eng te noemen.

De blu-ray van The Strangers 2: Prey at Night ligt vanaf 10 juli 2018 in de winkels en bevat jammer genoeg geen extra's.