Start the Party! Save the World

koei

Start the Party was een van de leukere launchgames voor PlayStation Move. Nu, een jaar later, kunnen we aan de slag met het tweede deel. Helaas stelt dit tweede deel vooral als party-game teleur.

Start the Party! Save the World is een verzameling van twintig minigames. Door deze minigames goed te spelen moet je de slechte Dr. Terrible verslaan. Dit zul je echt zelf moeten doen, met een figuurtje waar jouw gezicht op wordt geplakt. Vervolgens zul je onder andere mannetjes moeten redden, aliëns kapot moeten schieten en robots in elkaar moeten zetten. De minigames maken gebruik van augmented reality. Je Move-controller verandert in een hengel, visnetje of schroevendraaier als dat nodig is voor de minigame.

start the party


Party-game?
Er zijn een twintigtal minigames die an sich best vermakelijk zijn, maar ook erg op elkaar lijken. In een aantal gevallen lijkt het alsof enkel de omgeving en het thema is aangepast, terwijl de minigame zelf in de basis precies hetzelfde is als een andere minigame. Zeker met een beperkt aantal van twintig minigames hadden ze hier toch wel wat meer van kunnen maken. Daarnaast verwacht je bij een party-game chaos. Vier spelers die met een Move-controller druk aan het bewegen zijn om zoveel mogelijk punten te verdienen en met de winst aan de haal te gaan.

Helaas niets van dit. Sterker nog, Start the Party! Save the World is in dat opzicht eigenlijk de naam party-game niet eens waard. Het spel ondersteunt maar één Move-controller en dus is er altijd maar één persoon aan het spelen. Met een gewone Dual Shock-conroller kan een andere speler nog wel wat beperkte invloed hebben op de game door als mannetje dat gered moet worden weg te rennen, maar dat is het ook. Een party-game zoals bijvoorbeeld Mario Party en Fuzion Frenzy zijn, is Start the Party! Save the World gewoon niet. Met meerdere spelers heb je waarschijnlijk net zoveel plezier met deze game als wanneer je alleen speelt en dat is een slecht iets voor iets wat een feestje zou moeten beginnen.

start the party


Afgezien van het feit dat er weinig party aan de minigames is, zitten er nog wel een aantal toffe en goed uitgewerkte minigames tussen. Met je Move-controller als een soort pen beschermende lijnen trekken om astronauten te beschermen tegen meteorieten is bijvoorbeeld leuk en goed uitgewerkt, net als een minigame waarin mensen door grote vogels in de lucht losgelaten worden en jij ze met wolken een grot in moet helpen stuiteren. Het zijn wel leuke spelletjes en spelletjes die met vier spelers tegelijk waarschijnlijk ook niet hadden gewerkt, maar wellicht in een net iets andere vorm wel gewoon.

start the party

Conclusie
Start the Party! Save the World stelt als party-game teleur. Er is weinig party aan de game, als je alleen speelt beleef je er waarschijnlijk net zoveel plezier aan. Het is erg jammer dat er maar met één Move-controller gespeeld kan worden en de Dual Shock-controller voor een tweede speler zorgt helaas niet voor een grote verbetering. Erg jammer want een geslaagde party-game voor vier spelers kan ervoor zorgen dat Move een stuk interessanter gaat worden voor veel mensen. Wil je echter leuke party-games spelen op je PlayStation 3 dan kun je beter Buzz! of SingStar halen, daar maak je waarschijnlijk meer vrienden mee. Aan deze game mis je in ieder geval niets!

Pluspunten
Minpunten
Cijfer
+ Minigames an sich zijn prima
- Slechts één speler tegelijk
4
  - weinig 'party' aan

- Maar twintig minigames