DVD: Futurama - Beast With A Million Backs

Martijn (PartyAnimal87)
Futurama is het kleine broertje van The Simpsons, maar lang niet zo bekend als Homer, Bart en consorten. Na een paar jaar van stilte rond pizzabezorger Fry is de serie in Amerika weer terug op de buis. Beast With A Million Backs is één van de vier 'straight-to-DVD films' die Futurama opnieuw leven inblazen.


Een maand nadat er een scheur in het heelal is ontstaan besluit de bevolking van New York het leven weer op te pakken. Amy en Kif besluiten te trouwen en Fry gaat samenwonen met zijn nieuwe vriendin. Dat leidt tot grote woede bij Bender, die zijn beste vriend moet missen. Ondertussen strijdt Professor Farnsworth met zijn grote rivaal Wernstrom om een missie naar het mysterieuze gat. Farnsworth wint en hij stuurt Bender op onderzoek uit, maar deze missie mislukt. Uiteindelijk komen beide geleerden samen tot een conclusie: alleen levende wezens kunnen door de scheur naar de andere kant, en robots niet. Wat niemand weet, is dat Fry op dat moment al aan de andere kant van de scheur is.


Bender voelt zich niet geaccepteerd en treedt toe tot de League of Robots. Daar pleit hij voor vernietiging van de mensheid. Iets wat de overige robots iets te rigoureus vinden, ondanks de slogan van de club. Dan komt Fry terug op aarde, in de macht van het wezen dat zich in het andere heelal bevind. Op Leela na wordt iedereen slachtoffer van dit wezen. Leela gaat op onderzoek uit en doet een schokkende ontdekking. Het leidt uiteindelijk tot een grote verzoening tussen de aardbewoners en Yivo. Ze besluiten samen verder te leven in een wereld die lijkt op de hemel. Iedereen is daar gelukkig, totdat Bender binnenvalt...

Futurama is net als The Simpsons doorspekt met droge en heerlijk melige grappen en opmerkingen. Niet alleen qua woorden, maar ook zeker wat betreft de animaties. De plotwendingen zijn vaak net even wat anders dan je verwacht, al zitten er ook een paar voorspelbare situaties in. De anderhalf uur zit je makkelijk uit, en je hebt een grote grijns op je gezicht als de aftiteling begint.


Naast de film staan er ook nog een hoop extra's op de dvd. Teveel om op te noemen, maar de leukste zijn een blik achter de schermen bij de stemacteurs, een extra Futurama aflevering in 3D en een preview op het vervolg.

Beast With A Million Backs is een goedgevulde dvd met naast een prima film een aantal leuke extra's. Ondanks het feit dat het één deel van vier films is, kun je Beast With A Million Backs heel goed als losstaand deel bekijken. The Simpsons mogen dan wereldberoemd zijn, Futurama doet er zeker niet voor onder. Dat bewijst deze dvd wel!


Label: 20th Century Fox Releasedatum: 29 oktober 2008 Kijkwijzer:
Waardering Film: Waardering extra's: