Blu-ray: Isle of Dogs

Het zijn de favoriete films van die koffiebarista's en hipsters met knotjes: de creaties van regisseur Wes Anderson. Van het prachtige The Grand Budapest Hotel tot de hilarische stop-motion Fantastic Mr. Fox, het is een unieke stijl die de regisseur erop nahoudt. Maar alles wat Anderson aanraakt, verandert in goud. Zo ook zijn nieuwste film, sinds kort op blu-ray, Isle of Dogs wat net als Fantastic Mr. Fox veelvuldig gebruikmaakt van stop-motion animaties. Het is wederom een zeer unieke en zvermakelijke film, die ondanks de geanimeerde figuren, niet gericht is op een jonger publiek.

Isle of Dogs vertelt het verhaal van Atari Kobayashi, een 12-jarig pleegkind van de corrupte burgemeester Kobayashi. Na het uitroepen van de noodtoestand worden alle huisdieren van Megasaki City verbannen naar een grote afvalstortplaats genaamd Trash Island. Atari steekt alleen, in een Junior-Turbo Prop vliegtuigje de rivier over op zoek naar zijn waakhond Spots. Eenmaal aangekomen op Trash Island begint hij samen met een groep nieuwgevonden bastaard-vrienden aan een epische reis die het lot en de toekomst van hele provincie zal bepalen.

Zoals we van Anderson gewend zijn ziet de film er prachtig uit. Vooral de honden zijn een mix van zijn lief, aaibaar, maar realistisch tegelijk - wat ook komt door de zeer imposante (stemmen)cast van onder meer Scarlett Johansson, Frances McDormand, Tilda Swinton en Liev Schreiber. Je merkt dat de acteurs zin hadden in dit werk, en dat zij zich uitleven in hun rol als geanimeerd figuur. De film is tot in de puntjes gestileerd, met grappige scènes tot uitingen van hedendaagse politieke relevantie. Zoals de kracht van media en hoe hierin propaganda en desinformatie kan worden verspreid.

isle of dogs

Isle of Dogs is een film die je moet ervaren, en niet eentje waarover je moet lezen, want het is moeilijk om de stijl van Anderson precies onder woorden te brengen. En als je de film gaat bekijken, haal dan zeker de blu-ray versie in huis! Het beeld van het schijfje is ten alle tijde scherp door de 1080p HD resolutie. Ook het geluid vloeit mooi uit de speakers door de DTS-HD Master Audio 5.1 geluidstrack. Verder is de blu-ray vooral een aanwinst door het gros aan extra's, zoals featurettes en promo's - waarbij vooral de beelden van de animators een echte aanrader zijn.