Othello voor Nintendo Switch

Vroeger toen videogames nog niet bestonden, waren bordspellen helemaal hip. Natuurlijk kent iedereen dammen, schaken en ganzenborden, maar er zijn er nog veel meer. Zoals Othello. En laat dat spel nu op Nintendo Switch zijn uitgekomen.

Voor mensen die er nog nooit van gehoord hebben en ook niet de minigame in Assassin's Creed III hebben gespeeld een korte uitleg. Othello is een strategisch spelletje dat je met twee spelers speelt. De een heeft witte stenen, de ander zwarte stenen. Elke speler begint met twee stenen in het midden van het spelbord van acht bij acht vakjes. De bedoeling is dat je de stenen van de ander verovert.

Dat doe je door een nieuwe steen zo aan te leggen zodat je een of meerdere stenen van de andere speler insluit tussen die van jouw kleur. Dat mag horizontaal, verticaal of diagonaal. De ingesloten stenen van de tegenstander worden dan vervangen door die van jouw kleur. Wie op het eind de meeste stenen op het bord heeft liggen wint.

Othello

Othello voor Nintendo Switch heeft een minimaal aantal opties. Verwacht geen variaties op de gameregels of zo. Er is een modus om tegen de computer te spelen en een modus om tegen iemand anders te spelen. Alleen offline, er is geen online mogelijkheid. Dat is nogal jammer, want dat maakt de game minder aantrekkelijk voor mensen van wie de familie en vrienden niet wild zijn van bordspellen. Offline kun je kiezen om met elk met een Joy-Con-controller te spelen, je hebt geen extra set nodig.

Ben je zo'n eenzame bordspelfanaat dan blijft de modus tegen de computer over. Je kunt uit zestien moeilijkheidsgraden kiezen. Niveau 1 is duidelijk voor nieuwkomers, niveau 16 is erg pijnlijk als je niet tegen je verlies kunt. De AI is dus prima voor elk niveau. Zelf hang ik rond level 8, daarna wordt het me nu nog te lastig. Dat wordt oefenen. En dat kan met Othello prima, want een potje kost niet al te veel tijd, dus dat is onderweg in bus of trein ook prima te doen.

Othello is een simpel uitziende game. Het is zeker een simpel uitgevoerde game: grafisch, geluid en de besturing is allemaal simpel gehouden. Het is handig dat als je met elkaar wil spelen een setje Joy-Cons voldoet. Natuurlijk, het is een strategisch bordspel, dus het spel zal zijn eigen publiek hebben. Voor een paar euro kun je je er niet echt een buil aan vallen, of je moet een intense afkeer van bordspellen hebben. Het enige grote minpunt is dat er geen online potjes gespeeld kunnen worden, mocht je niemand in de buurt hebben die een paar potjes tegen je wil spelen.

Pluspunten
Minpunten
  • Genoeg niveau voor iedereen
  • Geen extra controllers nodig in multiplayer
  • Minimaal uitgedost
  • Geen online multiplayer
Exclusief voor Nintendo Switch. .