Blu-ray: The Originals (seizoen 2)

In het derde seizoen van The Vampire Diaries maakten we kennis met de familie Mikaelson, a.k.a. ‘the original vampires’. Na één seizoen vertrok de familie om terug te keren op televisie in hun eigen serie ‘The Orginals’. Vandaag komt het tweede seizoen van de serie uit op dvd en blu-ray. FOK!-recensente Lisanne van de Bunt bekeek de box om je te vertellen wat je van dit seizoen kunt verwachten.

The Originals draait om de allereerste vampiers, die ooit in een ver verleden gecreëerd werden door een heks om haar gezin voor eeuwig bij elkaar te houden. In seizoen één van de serie keert original Klaus (Joseph Morgan) samen met zijn broer Elijah (Daniel Gilles) en zus Rebekah (Claire Holt) terug naar New Orleans, de stad die hij ooit regeerde.

Daar aangekomen, blijkt de macht overgenomen door Klaus’ vroegere protegé Marcel (Charles Michael Davis), van wie Klaus en zijn familie dachten dat hij dood was. Een bloederige strijd om New Orleans begint, waarin gestreden wordt tussen heksen, vampiers en weerwolven. En alsof dat niet genoeg drama is, ontdekt Klaus ook nog dat weerwolfmeisje Hayley (Phoebe Tonkin) zwanger is van zijn kind. Een kind dat nog voor de geboorte flink wat vijanden heeft.

Nieuwe vijanden

Seizoen twee van de serie speelt zich nog steeds af in het van bovennatuurlijke wezens vergeven New Orleans. De macht ligt nu echter in handen van de weerwolven. Ook dreigt er gevaar uit een nieuwe hoek: de rest van de Mikaelson-familie komt naar New Orleans met slechte bedoelingen. Vader Mikael (Sebastian Roché) is vastbesloten om Klaus te vernietigen, terwijl zijn vrouw Esther terugkeert in een nieuw lichaam om Klaus, Rebekah en Elijah te ‘verlossen’ van het vampier-zijn. Esther krijgt hulp van haar zoons Kol en Finn en dochter Freya, die niet alleen een nieuw lichaam hebben, maar ook magische krachten in plaats van vampiertanden. Leuk bedacht, maar aan het begin wel een beetje verwarrend door de wisseling van lichamen.

Ondertussen vecht Klaus met zijn nieuwe zwakheden, terwijl Elijah uit alle macht probeert zijn grote liefde Hayley te beschermen tegen haarzelf en haar roekeloze keuzes. De originals starten een verbond met de weerwolven om de baby van Klaus en Hayley veilig te houden, maar dat blijkt moeilijker dan gedacht.

originalsv.l.n.r. Elijah, Hayley, Marcel, Klaus, Rebekah

Family, friends & lovers

Interessant aan The Originals is dat de serie niet zozeer draait om bloeddorst, magie of oorlog, maar voornamelijk om familie. Daarbij zijn de personages goed uitgewerkt en zitten ze ingewikkeld in elkaar, waardoor je als kijker wordt aangemoedigd om de serie te blijven volgen. Hoe langer je kijkt, hoe beter je je favoriete personage(s) leert kennen en kunt doorgronden. Iets wat beter naar voren komt in het tweede seizoen.

Extra’s

De blu-ray bevat zes extra’s, waarvan drie noemenswaardig. Ten eerste ‘Always and Forever’, een video waarin de cast en crew van het tweede seizoen geïntroduceerd wordt. De kijker krijgt in deze extra een kijkje in de keuken bij het maken van het tweede seizoen en extra informatie over de personages. Ook het kijken waard is de o-zo-standaard, maar altijd leuke bloopervideo.

De meest interessante extra is echter ‘The Awakening web series’. Deze vierdelige webserie – die eigenlijk een spin-off van een spin-off is – draait om original-broer Kol Mikaelson en geeft achtergrondinformatie over belangrijke elementen die terugkomen in The Originals. Een leuke toevoeging voor de diehard kijkers die zoveel mogelijk te weten willen komen over de original vampires en hun verleden.

De box biedt leuke extra’s, maar de makers hadden grootser uit kunnen pakken door bijvoorbeeld een dag op de set te filmen of een kijkje te bieden in de make-up studio. Een gemiste kans.

Drama

In seizoen één veroorzaakten drie originals flink wat opschudding in New Orleans, dus maak je borst maar nat voor het drama dat de familiereünie van de Mikaelsons met zich meebrengt in seizoen twee. The Originals is een serie vol horror, romantiek, magie en onverwachte wendingen die zeker het kijken waard is.