Blu-ray: The Vampire Diaries (seizoen 6)

Vampiers, heksen, weerwolven; you either hate them or love them. Voor de liefhebbers is er goed nieuws: vandaag komt alweer het zesde seizoen van The Vampire Diaries uit op dvd en blu-ray. FOK!-recensente Lisanne van de Bunt bekeek de box om je te vertellen wat je van dit seizoen kunt verwachten.

The Vampire Diaries is een Amerikaanse serie die zich afspeelt in Mystic Falls, een fictief stadje dat geteisterd wordt door bovennatuurlijke wezens als vampiers, weerwolven en heksen. De serie volgt Elena Gilbert (Nina Dobrev), die kort na de dood van haar ouders in contact komt met vampiers Stefan (Paul Wesley) en Damon Salvatore (Ian Somerhalder). In de eerste vijf seizoenen is er sprake van nogal wat drama: moorden, heftige break-ups, transformaties tot vampier of weerwolf, gemene dubbelgangers, kwaadaardige heksen en ga zo maar door.

Verhaallijnen

Ook seizoen zes van The Vampire Diaries brengt de nodige dramatische gebeurtenissen. Het is het bloederigste, meest emotionele seizoen tot nu toe. Maar ook het meest hectische: in 22 afleveringen wordt er door de tijd gereisd, zijn er flashbacks, worden er levensveranderende beslissingen gemaakt, zien we een bruiloft en meerdere begrafenissen, vinden er veel bloederige taferelen plaats en verlaten vier castleden de serie. De vele gebeurtenissen storen niet, maar zorgen er wel voor dat sommige verhaallijnen te weinig aandacht krijgen, terwijl andere verhaallijnen teveel uitgerekt worden.

Interessant in dit seizoen zijn de verschuivingen in relaties tussen personages en de (her)introductie van personages. Fan favorite Alaric Salzman (Matthew Davis) keert terug in de serie en Lily, de moeder van Damon en Stefan komt als nieuweling in Mystic Falls. Maar het meest spraakmakende aan dit seizoen is de finale. Nog nooit bracht The Vampire Diaries zoveel emotie, actie en bloed samen in één aflevering. De makers van de serie verdienen vooral een groot compliment voor de manier waarop ze hoofdrolspeelster Nina Dobrev uit de serie schrijven. Ik verklap niet teveel – hello spoilers! – maar het is een waardig afscheid van een personage waarmee kijkers zes seizoenen lang meegeleefd hebben.

Vampire diaries

Extra’s

De extra’s op de box stellen niet zoveel voor – eigenlijk zijn er maar twee het noemen waard. Ten eerste ‘Good Bite and Good Luck’, waarin de producers en acteurs gedag zeggen tegen Nina Dobrev, Steven R. McQueen, Marguerite MacIntyre en Michael Trevino. Deze extra is een mooi afscheid van vier acteurs die zes seizoenen lang meewerkten aan het succes van The Vampire Diaries. De tweede noemenswaardige extra is de bloopercompilatie: niets bijzonders, maar altijd leuk om te zien.

De moeite waard

Toegegeven: er komt veel op je af in seizoen zes van The Vampire Diaries – misschien iets té veel. Maar met de met elkaar verweven verhaallijnen over liefde, familie, verlies en bloeddorst, is dit seizoen toch het kijken waard.