CD: Snoop Dogg - BUSH

Twee jaar na zijn korte uitstapje naar de reggae als Snoop Lion keert Calvin Cordozar Broadus Jr. oftewel Snoop Dogg op zijn nieuwe plaat terug naar de muziek waar hij het beste in is, namelijk groovende hiphop met een stevige dosis funk. Voor zijn dertiende studioalbum BUSH dook de uit Long Beach afkomstige muzikant met niemand minder dan Pharrell Williams en Chad Hugo de studio in om aldaar een tiental gloednieuwe tracks op de gevoelige band vast te leggen en daar worden we zeker wel 'Happy' van.

Snoop Dogg - BUSH

Dat Snoop Dogg een muzikale duizendpoot is weten we al jaren. Zo hoorden we hem de laatste jaren stomende hiphop produceren (Malice In Wonderland) en weet de beste man zich ook prima te redden met dampende reggae (Reincarnated) en zwaar groovende funk (7 Days of Funk). Op zijn nieuwste album BUSH laat Snoop Dogg zich echter weer van een geheel andere kant zien en horen, waarbij ook de invloed van producer en Neptunes-frontman Pharrell een grote rol heeft gespeeld. Het levert in elk geval een uiterst swingende plaat op die we zeker tot het betere werk van Snoop Dogg mogen rekenen.

BUSH is een plaat geworden waaraan hardcore Snoop Dogg-liefhebbers even zullen moeten wennen. Het is wellicht het meest commercieel overkomende album van de muzikant, maar ook zeker een plaat die een breed publiek aan zal kunnen spreken. Snoop Dogg mocht voor zijn nieuwe plaat gebruik maken van gastbijdragen van gerenomeerde artiesten zoals Stevie Wonder ('California Roll'), oud-Gap Band-zanger Charlie Wilson ('Peaches 'N Cream'), Gwen Stefani ('Run Away') en Kendrick Lamar & Rick Ross ('I'm Ya Dogg').

Liefhebbers van het eerdere werk van Pharrell en The Neptunes zullen deze swingende plaat van Snoop Dogg zeker weten te waarderen, maar ook een ieder die van een zomers stuk funk kan genieten kunnen we zeker aanraden om deze plaat eens te gaan beluisteren. Een stomende plaat van de bovenste plank!