ZUK Z1, een Chinaphone van Lenovo

ZUK bestaat pas sinds begin dit jaar en heeft nu zijn eerste telefoon uitgebracht. ZUK is opgericht als dochterbedrijf van Lenovo en wordt ook grotendeels door deze multinational ondersteund.

Toen de specificaties bekend werden van de eerste telefoon van ZUK was er in eerste instantie niet heel veel bijzonders. De backing van Lenovo was wel interessant en ZUK werd eigenlijk neergezet als ‘internetbrand’ van Lenovo, zoals bijvoorbeeld Honor van Huawei, en in zekere mate ook OnePlus van OPPO. Terwijl ZUK toch meer gezien moet worden als een op zichzelf staand bedrijf.

Maar het meeste interessante was de aankondiging van ZUK dat ze een partnership aangingen met Cyanogen. Nu zijn er meerdere merken die Cyanogen rom’s aanbieden voor hun telefoons maar dit zou een echt partnership worden zoals Cyanogen dat had met OnePlus. (Maar dan met een betere afloop natuurlijk). Dit betekent dat Cyanogen zijn CyanogenOS 12.1 ver kan optimaliseren voor de hardware van de ZUK Z1. Of dit ook werkt gaan we zien in deze review van FOK! user Kenzi.

zuk-scherm2 (Foto: rene90)