CD: Zatox - New World Order

In de wereld van de hardstyle muziek wordt de Italiaan Gerardo Roschini oftewel DJ Zatox als één van de meest invloedrijke producers van dit moment gezien. De producer, die ook muziek maakte als  DJ Zax, Gerardo Roschini, Gesko, Ironblood, Machinehead, Smashing Guys, Supaboyz, W.A.S.H., Zairon en ZTX, loopt al meer dan tien jaar mee in de muziekwereld en heeft in die jaren alle ins en outs van de dansscene wel leren kennen. Toen dan ook bekend werd dat DJ Zatox zich zou gaan wagen aan een volledig album waren de verwachtingen hooggespannen. Hoog tijd voor een New World Order.

Zatox - New World Order

DJ Zatox zou echter DJ Zatox niet zijn als hij alle verwachtingen niet meer dan waar zou weten te maken. De producer maakt dan ook een verpletterend debuut met het indrukwekkende dubbelalbum, waarbij de Italiaan ook nog eens een enorm blik met muzikale vrienden opentrekt. Het eerste wat opvalt bij het beluisteren van New World Order is de veelzijdigheid die de producer in het bruisende album heeft weten te steken. Naast een aantal solotracks en remixen, onder meer 2 Unlimited's 'No Limit' en Activator & Kronos met 'Satana', horen we DJ Zatox ook in samenwerking met gevestigde namen als Brennan Heart, Hard Driver, Activator, The R3belz en hardcore zwaargewicht Mad Dog.

DJ Zatox mag dan wel bekend staan als een pionier van de hardstyle, op New World Order durft hij zich ook van een wat softere kant te laten horen. Met New World Order heeft de producer een zeer gelaagd product afgeleverd die je meer dan één keer moet beluisteren om het echt op zijn waarde te kunnen schatten. Bij hardstyle zullen velen aan hersenloos gebonk denken. DJ Zatox bewijst het tegendeel met New World Order, een avontuurlijke dubbel-cd waarop we alle harde genres uit de dancescene voorbij horen komen, die tussen euforische oldschool hardcore en rauwe moderne hardstyle kunnen worden geplaatst. Ben je dus wel een liefhebbers van beukende beats, snerpende snares en verdomd catchy melodielijnen? Dan is het zeker aan te raden om dit geslaagde debuut van DJ Zatox op Q-dance Records eens te gaan beluisteren.