Blu-ray: A Million Ways to Die in the West

Na een succesvolle carrière op TV en een meer dan geslaagde bioscoopfilm, besloot Seth MacFarlane zelf nóg meer op de voorgrond te treden en een film te schrijven, te regisseren en daarbij ook nog eens de hoofdrol te spelen. De vraag is of MacFarlane wel zo multigetalenteerd is als hij zelf denkt, daarom is de oefening A Million Ways to Die in the West wel interessant.

A million ways to die in the west cover
De film is afgelopen zomer vrij stilletjes door de bioscoopzalen getrokken. Het publiek liep er niet massaal mee weg en de zalen liepen ook niet leeg met mensen die jankten van het lachen. Nee, de film was gewoon een gegeven. En thuis wordt dit nog maar eens pijnlijk duidelijk. De film is vrij ongemakkelijk, hoewel er wel geniale vondsten in de film zitten (zoals het snorrenlied en het feit dat een prostituee pas na het huwelijk met haar man naar bed wil). Helaas duurt het in de film allemaal net te lang. Fans van Family Guy en American Dad zullen bepaalde grappen waarschijnlijk ook van verre aan zien komen, al dan niet omdat de trailers van de film gewoon veel grappen lieten zien.

En MacFarlane? Is het echt een multitalent? Misschien wel. Niet alles wat je aanraakt wordt een succes. Zijn acteerwerk is vrij stijf maar past in de context van deze film. Het besluit om de production design en muziek te benaderen als een échte western is ook een goede keuze geweest. De film ziet er schitterend uit, en zeker op blu-ray is het genieten van de vergezichten in onder andere Monument Valley. Afgaande op je eigen smaak, kan iedereen vast wel inschatten of deze film geschikt voor hem of haar is.

A Million Ways To Die In The West: Charlize Theron en Seth McFarlane

Nu is er een blu-ray verschenen voor thuis. Het beeld en geluid is weer perfect in orde! De lijst met bonus features is ook indrukwekkend, maar valt toch wat tegen. Er zijn wat alternatieve en verwijderde scènes aanwezig, maar deze bevatten geen geniale grappen. Eén scène wordt leuk meerdere malen gespeeld, met steeds een andere grap. Het is leuk om te zien hoe sommige zaken worden geïmproviseerd op de set. Dan zijn er nog wat korte andere features, die wat meer vertellen over het maken van de film. De leukste hierbij is de korte bonus waarin ze alle cameo's van deze film toelichten.

Het grootste commentaar op deze blu-ray moet echter gegeven worden op de cover. De cover schreeuwt lekker meerdere keren dat je de film ook via Ultraviolet kan kijken. Ten eerste: wie gebruikt dit? Ten tweede: als je het speciaal op de cover wil zetten, doe het dan één keer en niet drie keer! En als je het er uit laat zien als een sticker, zorg dan dat het ook een (te verwijderen) sticker is. Maar het is gewoon mee afgedrukt op de cover. Het is toch jammer voor de verzamelaars, die juist voor die kleine groep, die nog wél blu-rays kopen, zorgen.

Al met al een leuk gevulde blu-ray, maar Universal: let ook op je covers!