Best Night Ever

The Hangover, maar dan voor vrouwen. En dit keer niet zo braaf als Bridesmaids. Een beetje een film waar vrouwen met hun vriend heen kunnen. Dus ranzige grappen, maar alles vrouwvriendelijk. Dat is zo'n beetje de omschrijving van Best Night Ever.

Best Night ever banner

Vier vrouwen gaan een vrijgezellenfeest vieren in - hoe kan het ook anders - Las Vegas! Claire gaat trouwen, terwijl stijve zus Leslie alles al geregeld heeft. Overnachting in een vijfsterrenhotel, de show van Céline Dion bezoeken, daarna terug naar de kamer en in de ochtend ontbijt op de kamer. Klinkt sjiek, maar nogal saai. De plannen veranderen echter al vrij snel door losbollen Zoe en Janet, waardoor de ene bizarre situatie naar een nog vreemdere situatie leidt. 

Wat volgt is anderhalf uur bizarre gebeurtenissen die steeds sneller in elkaar overvloeien. De kater slaan we over, we zien rechtstreeks wat er gebeurt. Het is als de foto's aan het einde van iedere Hangover-film, alleen zien we nu alles voor onze ogen gebeuren. Maar is de film ook net zo leuk? Nee, zeker niet. Zoals je in de samenvatting van de film leest, zijn de vier stereotype karakters vertegenwoordigd: de neutrale, centrale figuur, de stijve hark, de persoon die iedereen in de problemen brengt en de losbol die helemaal waus gaat. 

 Best Night Ever screen 1

Toch spat er veel plezier van af. Door vier onbekende actrices te gebruiken voelt het 'echter'. Dit wordt versterkt door gebruik te maken van het 'found footage'-principe, waarbij de hele film is gefilmd door de dames zelf. Hoewel de situaties dus ontzettend overdreven zijn, komt het allemaal wel goed over. De grappen zijn echter hier en daar wat flauw en het script komt niet verder dan grappen over strippers of de gebruikelijke poep- en piesgrappen. Ook zijn de gebeurtenissen net wat te braaf, want de situaties hadden best extremer gekund.

Concluderend mag gezegd worden dat de film best vermakelijk is, maar over een jaar (waarschijnlijk sneller) zal iedereen deze film vergeten zijn.