Preview: Jersey Shore seizoen 3

Met Oh Oh Tirol op televisie hebben we het originele format nog redelijk vers in het hoofd, namelijk Jersey Shore. 'Guess what, bitches'; de (zon)gebruinde dames en heren zijn terug. De Guido's en Guidettes hebben het huis in de Seaside Heights weer ingenomen voor een nieuwe reeks afleveringen. FOK! maakt je klaar voor seizoen drie van de MTV-show.

Jersey Shore: de cast

GTL!
Het is weer tijd om te feesten en te drinken. Mocht je hier geen zin of tijd voor hebben, ga dan gerust de GTL-formule beoefenen. Dit staat voor ‘Gym, Tan and Laundry', de leefwijze van het groepje ongeregeld uit Jersey. Maar wie zijn de mensen van dit groepje? Voordat we gaan kijken naar wat deze nieuwe reeks ons allemaal te bieden heeft, een korte samenvatting van wie er allemaal in het befaamde / beruchte huis rondlopen.

De vrouwen

Jersey Shore: de vrouwen

Paul Delvecchio / ‘Pauly D'. Heeft er voor gezorgd dat JWOWW weer single is. Delvecchio is een womanizer, maar zijn echte liefde ligt in de muziek. Hij is werkzaam als dj, waarvoor hij zelfs de nominatie ‘America's Best DJ 2010' heeft gehad.

Nicole Polizzi / ‘Snooki'. Ze is in de show gekomen door een advertentie op Facebook te beantwoorden. De bijnaam ‘Snooki' komt uit haar middelbare-school tijd, waar ze de eerste van haar vriendinnengroepje was die met een jongen zoende. Maar dat is niet het enige opvallende. Polizzi staat er om bekend dat ze flink gewelddadig kan uithalen. Vaak blijft het verbaal, zowel nuchter als beschonken.

Mike Sorrentino / ‘The Situation'. De persoon met de grootste mediaverslaving van allemaal. Hij heeft een eigen game, heeft meegedaan aan Dancing with the Stars, The Roast of Donald Trump en probeert zo vaak mogelijk op televisie te komen. Hoewel hij een grote bek heeft, is zijn hart klein.

Sammi Giancola / ‘Sweetheart'. Van vrouwenvoetbalster tot drankorgel, de omslag is snel gemaakt. Sweetheart mag dan wel een lieve bijnaam hebben, maar kan waar nodig een ontzettend krengetje zijn. Giancola heeft een relatie met Ronnie.

Ronnie Magro. Het lievelingetje van de groep. Zorgt voor niet voor de meeste problemen, maar is wel flink aanwezig. Hij heeft een relatie met ‘Sweetheart'.

Jenni Farley / ‘JWOWW'. Een opvallend, opvliegend type. Ze begon Jersey Shore met een relatie, maar heeft deze in aflevering drie beëindigd na te zijn vreemdgegaan met Pauly D. Nog iets opvallends aan deze dame is haar grote voorgevel. Voor de mannen: deze zijn opgevuld. Voor haar 21e verjaardag heeft ze zichzelf borstimplantaten laten aanmeten.

Vinny Guadagnino. Wat begon als een grap, resulteerde in een rol in de populaire serie. Ironisch genoeg heeft hij zeer hoogstaande toekomstidealen: hij wil rechten gaan studeren als zijn acteerkunsten niet aanslaan.

Deena Cortese. Een hele goede vriendin van de eerdergenoemde Snooki. Ze vindt zichzelf het ultieme feestbeest. Deena is nu in tegenstelling tot voorgaande seizoenen wel een vaste huisbewoner. Ze heeft auditie gedaan voor de eerste opnames van seizoen één, maar is toen afgewezen.

De mannen

Jersey Shore: de mannen

Over seizoen drie
Het derde seizoen telt 16 afleveringen vol plezier. Het feest begint met de introductie van een nieuwe huisgenoot. In plaats van Angelina zorgt zij nu voor een ongeordende situatie in het huis, maar dit is niet het grootste probleem van de groep.
Episode een knalt er meteen stevig in. De ruzies zoals we die nog kennen van de Seaside Heights worden weer opgegraven, terwijl er ook meteen weer nieuwe komen. Deena kleedt zich ‘per ongeluk' uit voor the Situation, terwijl Snooki tegen Vinny uitvalt over haar beste vriendin. Dit en veel meer zorgen voor een lekker begin van seizoen drie.

Het gaat er in de overige afleveringen net zo heftig aan toe. Van gevechten tot explosieve ruzies en zelfs een arrestatie van één van de castleden. Natuurlijk mogen seksuele escapades ook niet ontbreken, net zoals diefstal, overmatig drankgebruik en serieuze bedreigingen. Het derde seizoen is in Amerika weer een waar kijkcijferkanon. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat een vierde seizoen is aangevraagd. Opvallend maar niet volledig verrassend is dat de gehele cast en crew naar Italië zal gaan, om daar de nieuwe reeks op te nemen. Dit zal aankomende zomervakantie gaan gebeuren, waarna in de herfst de eerste afleveringen in Amerika te zien zullen zijn.

Jersey Shore seizoen 3 zal vanaf zondag 27 maart te zien zijn op MTV.