Film: Drive Angry 3D

Een film met 'shot in 3D' erachter, is dit een goed teken of juist niet? Het geeft wel aan dat de film in 3D is opgenomen en dat de film niet pas later 3D is gemaakt. Maar het kan ook een commerciëel trucje zijn om een film meer te laten lijken dan dat het werkelijk is. Doordat de bekende acteur Nicolas Cage in de film speelt, krijgt de nieuwe film Drive Angry 3D van veel mensen het voordeel van de twijfel. Maar Nicolas Cage zit kennelijk diep in de schulden, wat ertoe kan leiden dat hij niet meer zo kieskeurig is in het uitkiezen van zijn films. Zal Drive Angry 3D het daarom wel waard zijn om te gaan kijken?

In Drive Angry 3D speelt Cage een vader genaamd Milton die uit de hel ontsnapt is om zijn dochter te wreken en zijn baby kleindochter te redden uit de handen van de gestoorde sekteleider Jonah King (Billy Burke, Twilight). De Accountant (William Fichtner, Prison Break), de rechterhand van de Duivel, heeft de taak om Milton op te sporen en weer mee terug te nemen naar de hel. Milton krijgt hulp van de mooie serveerster Piper (Amber Heard, All the boys love Mandy Lane). Samen moeten ze de Accountant zien af te schudden en ervoor zorgen dat Milton's kleindochter niet wordt opgeofferd tijdens een duister ritueel van King's sekte.

Drive Angry

Regisseur Patrick Lussier heeft met Drive Angry 3D een heerlijke over de top pulpfilm afgeleverd. Lussier was ook regisseur van My Bloody Valentine 3D, die in sommige scènes zeer goed gebruik maakte van de mogelijkheden van 3D. Drive Angry 3D gaat net nog een stapje verder en mag met recht het woordje 3D erachter dragen. Het puin vliegt in het rond, de kogels vliegen om je oren en de vuisten en messen vliegen recht op je af. In combinatie met de lekkere ruige actie, maakt dit Drive Angry tot een actiespektakel. Ook bevat de film veel vies taalgebruik, vunzige humor en bloot, waardoor Drive Angry echt een film is voor machomannen. Een geweldige scene uit de film die typerend is voor de film, is een scene waarin Milton ' bezig' is met een serveerstertje en ondertussen een horde slechteriken afknalt.

Drive Angry

Het verhaal van de film stelt niet veel voor, maar het bevat niet zoveel gaten dat het irritant wordt. Aan het begin is alles nog een beetje mysterieus en ben je benieuwd naar wie Milton nu eigenlijk is, hoe hij weet dat zijn kleindochter in gevaar is en hoe hij uit de hel ontsnapt is. Het is jammer dat je niet op al deze vragen antwoord krijgt, maar dit mag de pret niet bederven. Cage, Fichtner en Heard spelen allen aardig overtuigend waardoor je sommige onzin wel door de vingers wilt zien. Toch is het jammer dat de rol van Fichtner aan het einde een beetje vaag is. Op het ene moment werkt hij Milton tegen en op het andere moment helpt hij Milton juist. Een ander minpunt van de film is dat de wat slappe sekteleider Jonah King niet echt een sterke, toffe schurk is die veel tegenstand biedt. Ook had het eindgevecht een stuk creatiever uitgewerkt mogen worden. Toch is Drive Angry 3D een lekkere over de top actiefilm, die het zeker waard is om te gaan kijken.