Film: Last Night

In het romantische drama Last Night wordt een stelletje onder de loep genomen waarvan beiden worden verleid door andere personen. De Franse regisseur Massy Tadjedin (The Jacket) laat Keira Knightley verleiden door de oude vlam Guillaume Canet (The Beach) en intussen wordt Sam Worthington (Avatar) verleid door collega Eva Mendes (Hitch). Kunnen zij de verleiding weerstaan en is de liefde tussen hen groter of lonkt toch de drang naar een ander persoon?

Joanna (Knightley) en Michael (Worthington) zijn al drie jaar getrouwd. Op een feestje van Michaels werk verdenkt Joanna hem er van een oogje op zijn collega Laura (Mendes) te hebben. Na een nachtelijke ruzie hebben ze het bijgelegd en gaat Michael een paar dagen op zakenreis met de bewuste collega. Als hij nog maar een dag weg is, komt Joanna haar oude vlam tegen en komen oude herinneringen boven. 

De film draait allemaal om het thema vreemdgaan (of niet) en de regisseur heeft iets te veel gefocust op dat ene thema. Ondanks dat de scènes soms erg indrukwekkend zijn, is de film een beetje eentonig. Er gebeurt namelijk vrij weinig, behalve de verleiding tussen beide koppels. Aan het einde van de film heb je het idee alsof er bijna niets gebeurd is. Deels komt dit door het lage tempo, wat bij sommige gedeeltes goed tot zijn recht komt, maar meestal de spanning uit de film haalt.

Ook het acteerwerk is niet indrukwekkend, maar dat kan ook liggen aan de vlakke karakters. Van de hoofdpersonen komen we bijna niks te weten, behalve dat ze met elkaar getrouwd zijn en dat Joanna een boek schrijft. De chemie tussen Joanna en Michael komt daardoor niet goed naar voren en nergens lijkt alsof ze echt met elkaar getrouwd zijn. Het einde is verrassend en maakt de film eigenlijk nog niet helemaal af, maar is in dit geval goed uitgewerkt.

Last Night heeft een interessant onderwerp, en had de potentie om een goede film te worden. Helaas is de uitwerking van het verhaal een beetje tegenvallend. De chemie tussen Joanna en Michael is matig, de karakters zijn vlak en er gebeurt vrij weinig eigenlijk in de film. Toch zorgen de indrukwekkende scènes en de twijfels over de verleidingen ervoor dat de film nog goed te bekijken is.