VA - Decibel 2010

21 augustus lagen de dieren van Safaripark De Beekse Bergen waarschijnlijk te bibberen in hun schuilplaatsen. Niet alleen van angst, maar ook door het geweld dat de buren produceerden. Decibel was ook dit jaar weer uitverkocht en met meer dan 40.000 bezoekers was het gezellig druk. Een heleboel area's met alle mogelijke hardere stijlen in de housemuziek kwamen voorbij. Natuurlijk is er weer een verse compilatie met drie cd's vol harde beats!

Het eerste schijfje is gemixed door de heren van Deepack. En dat betekent dus veel onbekende namen maar niet minder vette tracks. Distractor, Stereotuner, Hardstruction & Profile, DJ Desnar... Niet echt namen die een belletje doen rinkelen. Maar stuk voor stuk wèl heerlijke beukplaten! '2H2H' bijvoorbeeld: lekkere melodie, keiharde kick, dus gewoon goed! Maar ook de nodige gevestigde namen ontbreken niet op de tracklist. 'Fanatics' van Ran-D, een ode aan de echte hardstyleliefhebbers, is met voorsprong de vetste plaat van de mix. Wat een heerlijk geweld! Ook 'Anger' van D-Block & S-Te-Fan en 'Roots Of Evil' van Alphaverb en Intractable One rammen echt door je speakers. De afsluiter van de hand van Deepack zelf, 'We Don't Care', is dan weer net niks. Het blijft wat oppervlakkig en eentonig. Minpuntje in een verder heerlijke mix van dit Haagse duo!

De tweede disc is gemixed door de man die Decibel af mocht sluiten: Neophyte. Met onder andere 'Braincracking' en 'Get This Motherfucker' komen er een paar klassiekers voorbij, maar het grootste deel bestaat uit mainstreamplaatjes. Waaronder een remix van een "gouwe ouwe": 'The Hustle' van Mad-E-Fact. Onder handen genomen door Evil Activities en Tha Playah klinkt het stiekem nog wat beter dan het origineel. Een meer dan waardige remix dus. Dat geldt wat minder voor de 2010 Refix van 'Hardcore To Tha Bone'. De nieuwe kick knalt jammer genoeg niet zo bruut als de originele. Gelukkig wordt dat weer goedgemaakt met tracks als 'Evil Inside' van Evil Activities en 'Live & Loud' van Neophyte. En om het goed af te sluiten nog even 'Gas Met Die Klote', een mash-up van twee bekende hardcoretracks.

In tegenstelling tot de voorgaande jaren is de derde cd gevuld met hardstyle. De rauwe variant om precies te zijn. Gemixed door één van de aanstormende talenten uit de scene: B-Front. Dat hij kan produceren is terug te horen op de tracks 'Magic', 'Chemical', 'Elements', 'Sleepwalker' en 'Neophobia'. Keihard, vol energie en uiteraard flink rauw. Maar hoe vet ook, de beste plaat is van de Pysko Punkz. 'Pull Ya Strings' is een floorfiller van hoog kaliber. Ran-D & Andaro komen daar met 'Struggle For Existence' dicht bij in de buurt, ook een zeer vette beukplaat. Ook is er weer een nieuwe track van de Donkey Rollers, maar '2012' is een wat mindere productie van dit Brabantse team. Maar goed, je kunt niet altijd hoogstaande kwaliteit leveren natuurlijk. Stilzitten blijft hoe dan ook onmogelijk, iets dat geldt voor de gehele mix.

Valt er eigenlijk over deze compilatie te klagen? Nee! Een heleboel vette platen, strak mixwerk en dus een hoop luisterplezier. Het is een uitstekende afspiegeling van het feest Decibel zelf, wat ook dit jaar weer een gigantisch succes was. Conclusie: hou je van beuken? Dan moet je deze drie schijfjes hebben!