Interview: Kubus en Sticks

"Hoe hebben jullie elkaar "ontdekt"?"

(Kubus) Een paar maanden geleden heb ik via Delic (producer van Opgezwolle) Sticks, Typhoon en iedereen die daar hing leren kennen. Sticks kwam bij mij thuis voor opnames van "Buitenwesten" en dat klikte meteen vrij goed, maar het was niet gelijk zeker of het zou werken, omdat ik normaal gesproken vrij veel Techno produceer.

(Sticks) Dus we zijn een keer lekker aan het jammen geslagen om op elkaar in te spelen en het is niet uitsluitend bij hip-hop gebleven, want je zou dom zijn als je iets exclusief gaat maken. Je hebt alleen slechte en goede muziek. We hebben heel veel nummers in één keer opgenomen en als het twee weken later nog goed klonk dan hielden we het. Ik heb op dit album heel veel persoonlijke dingen van me staan die ik in Opgezwolle niet kwijt kan."Sticks jij bent voor een project met Opgezwolle naar Jakarta geweest, hoe was dat?"

(Sticks) Dat was vrij heftig want de eerste dag van aankomst gingen we de sloppenwijken van plastic platen in. Daar loopt het grootste deel van de vrouwelijke bevolking in de prostitutie vooral kinderen van elf/twaalf jaar, omdat deze minder kans op geslachtsziektes zou hebben. En dan tien dagen vol van dat soort bezigheden , ik ben heel erg veranderd door die reis en heb daardoor veel inspiratie opgedaan voor een paar nummers.

"Typhoon heeft onlangs De Grote Prijs Van Nederland gewonnen, wat vind je daarvan?"

(Sticks) Ik ken Typhoon al vanaf mijn dertiende, we zijn samen opgegroeid. Ik ben ook heel trots dat hij gewonnen heeft. Ik vond het ook wel leuk toen hij de beker kreeg en zei “Deze beker is voor heel Zwolle”.

"Microphone Colossus" , die naam...?"

(Sticks) De weken voordat ik dit album opnam luisterde ik veel naar "Saxophone Colossus" en heb het daar dus als een soort eerbetoon naar vernoemd."Jullie hebben nog meer materiaal dat jullie gaan uitgeven?"

(Kubus) Haha ja, we hebben zeker nog genoeg tracks liggen om twee albums mee te vullen. We gaan waarschijnlijk ook een aantal nummers online zetten op onze website.Tracklisting - "Microphone Colossus"

1Intro
2Fakkeldrager
3Creatief Proces
4Stickertcampagne
5Hamvraag
6Flow, Fases, Shows, Situaties
7Nix Te Verliezen
8Microphone Colossus (Met Rico)
9Pottenbrekers
10Zoute Haring
11Biri & Jonko
12Vragen