Interview: Simon, de Vakkenvuller

Simon, de Vakkenvuller"Ik dacht steeds dat Eamon steeds 'Vak Vak Vak' zong. Ik vond het een leuk idee om het nummer tot een Nederlandse versie om te toveren voor ons vakkenvullersfeest en het daar te vertolken. En dat was meteen een groot succes", zo legt Simon ons uit hoe hij toch op het idee kwam voor zijn hit. "Later waren wij het nummer aan het opnemen in een studio, waar ineens Idols juryvoorzitter Henk-Jan Smits binnen kwam lopen. Hij hoorde het nummer en draaide het op Radio 3FM bij het programma 'Stenders Vroeg'." Hierna ging het nummer als een lopend vuurtje door Hilversum heen. Zo was het nummer veelvuldig op Radio 538 te horen en zette ook Radio 3FM het nummer vast op de playlist. Afgelopen dinsdag was de clip, naar eigen zeggen opgenomen in de supermarkt van Simon, te zien op TMF en The Box. Hieraan heeft ook seksbom Monique Sluyter haar medewerking verleend.

Zelf werkt Simon ook in een supermarkt in de Noordkop (Noord-Holland), zo zegt hij. Maar waar hij precies werkt wil hij niet kwijt. "Mijn chef zal niet blij zijn met de hordes fans". Hoe oud hij is wil hij ook niet kwijt. "Ik ben al jaren 25." Toch klinkt hij ouder dan dertig. En dat klopt ook wel, want Simon is 32 jaar. Hij werkt bij een filiaal van Super de Boer in Amsterdam. Maar dat zal waarschijnlijk niet lang meer duren. Hij heeft al grootse plannen om naar het EK-voetbal in Portugal te gaan om daar op te treden. "Er zijn daar nog een hoop vakken te vullen, supportersvakken dan!!", zo lacht hij. Een nieuwe single ligt nog niet in het verschiet. "We zijn wel druk aan het brainstormen over een nieuwe plaat. Maar we zijn nog aan het bedenken wat we verder gaan doen."

Het verhaal gaat dat feestzanger Eric Dikeb achter de plaat zit. "Nee hoor, dat zou hij wel willen! Het is toch echt enkel Simon de Wit uit de buurtsuper die erachter zit." De plaat is uitgekomen op het label van zanger Alain Clark. De geruchten gaan dan ook dat hij het plaatje ingezongen heeft. "Nee hoor, dat heb ik gewoon gedaan!", zegt Simon. Onze vraag is dan natuurlijk of hij eens een stukje kan zingen. "Nee, dat mag ik niet doen van mijn platenmaatschappij." Maar toch klinkt zijn Noord-Hollandse accent niet in het plaatje terug.

Maar is Simon wel een echte vakkenvuller? Hij zegt het werk al enkele jaren te doen. Wij vragen hem dan ook naar de FiFo-methode. "Nou, dat hebben we niet in de Noordkop hoor..." First In, First Out leggen wij uit. "Ik ben er al zo lang, ik ben een van de oudste in en hoef er dus ook niet uit. Daarbij ben ik ook een beetje overwerkt."

Gaat hij nu ook toeren? "Ik ben al wel uitgenodigd voor wat feestjes en ook voor de opening van wat winkels. Dus het komt langzaam op gang."

Luister hier ook het interview met Simon in FOK!Radio terug! De videoclip kan je hier zien.

-